*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στα τυφλά

"Alla cieca" (Πρωτότυπος τίτλος στα ιταλικά)

Συγγραφή: · Claudio Magris
Μετάφραση: · Βασίλης Καραγιώργος
Έκδοση: Ιούνιος 2009 από "Διήγηση"
Σελ.:387 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7951-70-0


Θέμα: "Ιταλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Δύο στιγμιότυπα στη γραμμή του χρόνου αποτελούν τον άξονα γύρω από τον οποίο δομείται το "Στα τυφλά". Στον ένα πόλο βρίσκεται το Γκόλι Οτόκ, νησί της Αδριατικής όπου είχε στηθεί το διαβόητο τιτοϊκό γκουλάγκ, στο οποίο εγκλείστηκαν ιταλοί κομμουνιστές από το Μονφαλκόνε, μια μικρή πόλη πολύ κοντά στην Τεργέστη. Γύρω από αυτόν τον πόλο ξετυλίγεται και το νήμα της αφήγησης, σ' ένα ίδρυμα ψυχικής υγιεινής της Τεργέστης, όπου ο Σαλβατόρε Τσίπικο αρχίζει τη χαοτική εξομολόγησή του στον θεράποντα ιατρό του, που μοιάζει περισσότερο με πολιτικό ιεροεξεταστή.

Ο άλλος πόλος του βιβλίου βρίσκεται στα βόρεια, αρκετά πιο πίσω στο χρόνο, στη Δανία του τέλους του 18ου και στην αρχή του 19ου αιώνα. Κεντρικός ήρωας σε αυτό το κομμάτι της πλοκής είναι ο Γιόργκεν Γιόργκενσον, πρόσωπο μεταξύ πραγματικότητας και μύθου, βραχύβιος βασιλιάς των Ισλανδών, ο οποίος κατέληξε σ' ένα άλλο κέντρο εγκλεισμού, πολύ νοτιότερα, στην Τασμανία.

Το νήμα που συνδέει το "δίπολο" των ηρώων είναι ο μύθος του χρυσόμαλλου δέρατος, ενώ οι φωνές των ηρώων που διατρέχουν το μυθιστόρημα ενώνονται στη φωνή του αιώνιου επαναστάτη, του αιρετικού που ψάχνει εις μάτην τη γη της επαγγελίας του.

"Το νέο μυθιστόρημα του Κλάουντιο Μάγκρις κάνει βουτιά σε άγνωστες πτυχές της ιστορίας του 20ού αιώνα, θέτοντας το φιλοσοφικό ερώτημα αν η κομμουνιστική περιπέτεια δεν ήταν εντέλει μια ακόμη αργοναυτική εκστρατεία, το κυνήγι δηλαδή ενός χρυσόμαλλου δέρατος με κάθε τίμημα."

(Μανώλης Πιμπλής, "Τα Νέα")

(2020) Στιγμιότυπα, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2017) Υπόθεση αρχείου, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2012) Οι κεραίες της εποχής μου, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2012) Δεύτερη ανάγνωση, Πόλις

(2012) Μικρό ανθολόγιο Ιταλών, Οδός Πανός

(2005) Μικρόκοσμοι, Πόλις

(2005) Λέγοντας ιστορίες, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2001) Δούναβης, Πόλις

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας