*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο ποιητής Νίκος Καββαδίας

Ο παράξενος ταξιδευτής και συναρπαστικός αφηγητής


Συγγραφή: · Βαγγέλης Σακκάτος
Έκδοση: Νοέμβριος 2009 από "Δρόμων"
Σελ.:52 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-694-052-7


Θέμα: "Νεοελληνική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική" "Καββαδίας, Νίκος, 1910-1975"

Ο Νίκος Καββαδίας, ο ποιητής της θάλασσας, των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων, είναι σήμερα, 34 χρόνια μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, ένας από τους πιο γνωστούς και διάσημους ποιητές μας.
Οι εκδόσεις των λίγων βιβλίων του -τρεις ποιητικές συλλογές και τρία πεζά- είναι πάρα πολλές, όσο δε για τις μελοποιήσεις των ποιημάτων του από σημαντικούς δημιουργούς, συνθέτες και ερμηνευτές, όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μαρία Κωχ και η αείμνηστη Μαρία Δημητριάδη, έχουνε σημειώσει ρεκόρ πωλήσεων δίσκων.
Ο Νίκος Καββαδίας στο έργο του είναι συνήθως ο "δράστης" και ο άφθαστος, ο μοναδικός αφηγητής, αλλά και ο Κεφαλονίτης τοπικιστής και ταυτόχρονα ο κοσμοπολίτης, αυτός που αφηγείται θλιβερές ιστορίες στα ποιήματά του αλλά και στον πεζό λόγο του, μα και ο εμπνευσμένος και μαχητικός δημιουργός αντιστασιακών και επαναστατικών θουρίων, όταν το καλούσαν οι καιροί. Ο Νίκος Καββαδίας συγκαταλέγεται στους μεγάλους μας ποιητές.
Το 2010 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του. Μικρή προσφορά στη μνήμη του τούτο μου το βιβλίο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας