*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Διονύσης Σαββόπουλος: του '60 οι εκδρομείς

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Τάσος Σακελλαρόπουλος · Παύλος Τσίμας · Λάμπρος Λιάβας ·Στέλιος Ελληνιάδης · Γιώργος Χρονάς ·Βασίλης Παπαβασιλείου · Σώτη Τριανταφύλλου ·Μαρία Κοτζαμάνη · Τάκης Κουμπής · Πλάτων Ριβέλλης ·Γιάννης Τσεκλένης · Νίκος Γ. Ξυδάκης · Κώστας Δ. Μπλιάτκας
Επιμέλεια: · Λάμπρος Λιάβας ·Γιώργος Τζαμτζής
Έκδοση: Δεκέμβριος 2009 από "Sui Generis"
Σελ.:160 Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Μουσικοί - Ελλάς " "Ελλάς - Ιστορία - Φωτογραφικά λευκώματα" "Εικοστός αιώνας"

Ένα λευκό εξώφυλλο μ' ένα μεγάλο διάτρητο "60'ς" (που ανοίγοντας αποκαλύπτει τα συγκεντρωμένα πλήθη στα Ιουλιανά της Αθήνας, στον Μάη του '68 στο Παρίσι και στο Γούντστοκ) δίνει το στίγμα του περιεχομένου και της αισθητικής στο συλλεκτικό λεύκωμα "Διονύσης Σαββόπουλος: του '60 οι εκδρομείς". Η έκδοση αυτή επιχειρεί να αποτυπώσει το ύφος και το ήθος της αναδρομής "στη δεκαετία όπου τα πάντα έμοιαζαν δυνατόν να συμβούν", που προτείνουν ο Διονύσης Σαββόπουλος και οι συνεργάτες του, με επίκεντρο τις πολύπλευρες εκδηλώσεις στο Παλλάς και στο κέντρο της Αθήνας, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια από το "Περιβόλι του Τρελλού".

Στις 160 σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνονται άρθρα για την ιστορική και κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα και στον κόσμο (Τάσος Σακελλαρόπουλος), για τα φοιτητικά κινήματα (Παύλος Τσίμας), για τις κοσμογονικές αλλαγές στην ελληνική μουσική (Λάμπρος Λιάβας) και στη διεθνή μουσική σκηνή (Στέλιος Ελληνιάδης), για τη λογοτεχνία και τις τέχνες (Γιώργος Χρονάς), για το θέατρο (Βασίλης Παπαβασιλείου), για τον κινηματογράφο (Σώτη Τριανταφύλλου), για τα εικαστικά (Μαρία Κοτζαμάνη), για την αρχιτεκτονική (Τάκης Κουμπής), για τη φωτογραφία (Πλάτων Ριβέλλης), για τον κόσμο της μόδας (Γιάννης Τσεκλένης), για τις επιστήμες και την τεχνολογία (Νίκος Γ. Ξυδάκης) και για τον αθλητισμό (Κώστας Μπλιάτκας).

Επίσης, περιέχονται αναλυτικά χρονολόγια με τα κυριότερα ιστορικά, κοινωνικά και καλλιτεχνικά γεγονότα στην Ελλάδα και στον κόσμο, καθώς και περισσότερες από 300 αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες, πίνακες, σχέδια, αφίσες, εξώφυλλα δίσκων και περιοδικών, διαφημίσεις και αντικείμενα που εικονογραφούν τη δυναμική, τις καινοτομίες και την αισθητική της "χρυσής δεκαετίας".

Τη συνολική επιμέλεια της έκδοσης έχει ο μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Γιώργος Τζαμτζής.

(2019) Το Woodstock και ο μύθος του, Επίκεντρο

(2019) Το Woodstock και ο μύθος του, Επίκεντρο

(2018) Ο ΠΑΟΚ του '70, University Studio Press

(2018) Ο ΠΑΟΚ του '70, University Studio Press

(2012) Τιτανικός, Τόπος

(2010) Λυπάμαι, χάσατε!, Τόπος

(2009) The Tall One, Μοτίβο

(2007) Ο ψηλός, Μοτίβο

(2005) Γιώργος Κούδας, της ζωής μου το παιχνίδι, Ιανός

(2002) Εισαγωγή στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, Ιανός

(2000) Διονύσης Σαββόπουλος, Ιανός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας