*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιερά κατήχησις

Το περιεχόμενο της πίστεώς μας με απλά λόγια


Συγγραφή: ·Κοσμάς Δ. Παλαιογιάννης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2009 από "Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Αγίου Αυγουστίνου"
Σελ.:207 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Κατηχήσεις"

Ο φιλόπονος συγγραφεύς π. Κοσμάς Λ. Παλαιογιάννης, αρχιμανδρίτης και Αγιορείτης ησυχαστής, μας προσφέρει και πάλι τον καρπό της ευλογημένης ενασχολήσεώς του με την ουσία της Ορθοδόξου Πίστεώς μας.

Η ουσία της Ορθοδόξου Πίστεώς μας είναι τα ιερά δόγματα, οι θεόθεν αποκαλυφθείσες αλήθειες.
Δύο πράγματα (στοιχεία) είναι εκείνα που ορίζουν στην Ορθοδοξία μας την ευσέβεια. Το ένα είναι το ορθό δόγμα, η ορθή πίστι, και το άλλο το ορθό ήθος. Δόγμα και ήθος οι δύο όψεις του αυτού νομίσματος, που συνθέτουν την Ορθόδοξο ευσέβεια.

Προηγείται το δόγμα και έπεται το ήθος. Διότι αν δεν πιστεύουμε σωστά, πως θα ζήσουμε την Χριστιανική ζωή σωστά; Το δόγμα είναι το θεμέλιο της ορθοδόξου πνευματικότητος και ζωής. Όπως πάλι και χωρίς το ορθό ήθος δεν μπορούμε να ομιλούμε για Ορθοδοξία.

Διότι η πίστις μας δεν είναι κάποιες θεωρητικές αλήθειες, χωρίς προέκτασι στην καθημερινή μας ζωή.
Τα ιερά δόγματα της Ορθοδοξίας μας σήμερα υποτιμώνται από πολλούς, θεωρούν ότι είναι ζητήματα που αφορούν μόνο τους επιστήμονας θεολόγους και πρέπει να συζητώνται μόνο στους θεολογικούς διάλογους με ετεροδόξους. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

(2008) Υποτακτικόν, Ιδιωτική Έκδοση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας