*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η γοητεία του παρελθόντος χρόνου: Συριανές συλλεκτικές σελίδες


Συγγραφή: · Στέλιος Παπουτσάς
Έκδοση: Μάιος 2010 από "Ιδιωτική Έκδοση"
Σελ.:223 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-93-1452-Χ


Θέμα: "Σύρος - Ιστορία"

[...] Ποια σχέση και αξία μπορεί να έχει το βιβλίο σου, δείγμα της επιμονής και της έλξης προς τη γοητεία του παρελθόντος, με τη σημερινή ξέφρενη δημιουργική έκφραση της επιστημονικής και της τεχνολογικής προόδου και τα μελλούμενα οράματα; Η απάντηση είναι απλή. Με συναρπάζει η κάθε μορφή του παρελθόντος, που με τη φαινομενική απλότητά του και ίσως την απατηλή αποδέσμευσή του, δημιουργεί εξελικτικώς το ενορατικό μέλλον, μέσω της κατανοητής πορείας του σήμερα. Είναι σχέση φιλίας, του τότε και του μέλλοντος, του χθες και του αύριο, με τις οποίες δυσκολίες συνυπάρχουν σ' αυτή τη σχέση.
Μα σ' αυτό το δρόμο των ανασταλτικών εμποδίων, ξεκινάς το ταξίδι της αναζήτησης του παρελθόντος, με εφόδια την εμπειρία σου, τα πενιχρά υλικά μέσα και τους ψυχικούς σου δεσμούς, με ό,τι έχεις αφήσει εκεί.
Και βαδίζεις στο τότε, για να γευθείς και να οσμιστείς ό,τι έχει απομείνει, προτού οδεύσουν στη λήθη, προτού σταλούν στα αζήτητα του παρελθόντος. Να τα κρατήσεις, όσο μπορείς, στο κόσμο των μνήμης σου.
Να τα ανασυνθέσεις, σ' αυτή την περιπέτειά σου και να τα φέρεις κοντά σου, ζωντανεύοντάς τα με την προσωπική σου φαντασία και μορφοποιώντας τα με τον ψυχικό ρομαντισμό σου.
Για να τα ξαναδείς, να τα ξαναζήσεις, να τα ψηλαφήσεις.
Και μετά να τα αφήσεις εκεί, στην αιώνια ανάπαυσή τους, όπου είναι προσδεδεμένα, εκεί που πάντα θα σε περιμένουν, να σε συντροφεύσουν και πάλι αν τα χρειαστείς, σ' αυτό το διαχρονικό ταξίδι.
Αυτά, τα πορφυρένια, γαλάζια, ολοκάθαρα ή σκιερά παρελθόντα, που τόσο του γαληνεύουν τη ψυχή και γοητεύουν το πνεύμα σου.

(από την εισαγωγή του συγγραφέα)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας