*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δέκα σύγχρονοι Ισπανοί ποιητές

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Ángel García Lopez ·Jesús Fernández Palacios ·Antonio Colinas ·Luis Alberto de Cuenca ·Ana Rossetti ·José Ramón Ripoll ·Blanca Andreu · Juan Vicente Piqueras · Aurora Luque ·Juan Antonio González Iglesias
Μετάφραση: · Νίνα Αγγελίδου
Επιμέλεια: · Νίνα Αγγελίδου
Υπεύθυνος Σειράς: ·Μάριος Ηλιάννης
Έκδοση: Ιούλιος 2010 από "Λαγουδέρα"
Σελ.:159 (23χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7893-78-6


Θέμα: "Ισπανική ποίηση - Συλλογές"

Η ανθολογία που κρατάτε στα χέρια σας συγκεντρώνει ποιήματα "Δέκα σύγχρονων Ισπανών ποιητών", δέκα διαφορετικές φωνές της ισπανικής λογοτεχνίας. Προσπάθησα να διατηρήσω, όσο είναι εφικτό, τον τρόπο έκφρασης του κάθε ποιητή, κάθως και τη διαφορετική αισθητική που διακρίνεται στο έργο του. Το γεγονός της συνύπαρξης στο ίδιο βιβλίο, δημιουργών τόσο ετερογενών τάσεων, προσθέτει εκ προοιμίου δυσκολίες στη μετάφραση, για να αποφευχθεί η ομοιογένεια στους ποικίλους αυτούς ποιητικούς λόγους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η μεταφράστρια να πρέπει, πολλές φορές, να θυσιάσει την κομψότητα του ύψους προς όφελος της αυθεντικότητας.
Ο παρών τόμος είναι μια φυσική προέκταση δύο άλλων εργασιών που αφορούν σύγχρονους ισπανούς ποιητές, στις οποίες συμμετείχα, με την αιγίδα και φροντίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας: του βιβλίου "Ζωντανή Ποίηση - Ποιητές στο Ινστιτούτο Θερβάντες", 2002-2003, και του περιοδικού "Η Λέξη, Σύγχρονη Ισπανική Λογοτεχνία", Νο. 180, Απρίλιος-Ιούνιος 2004. Όλα τα ποιήματα αυτού του βιβλίου, εκτός από ελάχιστα που είχα μεταφράσει παλιότερα και επεξεργάστηκα ξανά, μεταφράστηκαν ειδικά γι' αυτή την ανθολογία, με τη συγκατάθεση των δημιουργών τους· υπάρχουν επίσης βιογραφικά στοιχεία και κριτικές για κάθε ένα από τους ποιητές. Ελπίζω αυτή η ενότητα να αποτελέσει μια μικρή συμβολή στον τομέα της ισπανοελληνικής λογοτεχνικής προσέγγισης.
[...]
(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας