*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μασάλια

Διασκεδαστικές και παραδειγματικές λαϊκές αφηγήσεις


Συγγραφή: · Βασίλης Αθ. Μυλωνάς
Έκδοση: 2009 από "ΚΑΠΗ Δήμου Χρυσούπολης"
Σελ.:168 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-98809-0-8


Θέμα: "Μύθοι, Ελληνικοί" "Λαογραφία, Ελληνική"

Τα "Μασάλια" δεν είναι τίποτε άλλο, παρά οι μύθοι, που από τα πανάρχαια χρόνια πλάθουν οι άνθρωποι παρατηρώντας τις παραξενιές των άλλων. Οι σχέσεις νύφης και πεθεράς, η "ζωηρή" γυναίκα, ο τσιγκούνης, ο πονηρός, ο πλεονέκτης, ο κλέφτης, ο τεμπέλης, ο δειλός, ο νευρικός, ο γκρινιάρης, ο ζηλιάρης και άλλα ελαττώματα των ανθρώπων σχολιάζονται και σατιρίζονται με απλό τρόπο και χιούμορ.

Αυτά τα σχόλια και οι παρατηρήσεις από την καθημερινότητα, όταν διαμορφώνονται σε μύθους μεταδίδονται από γενιά σε γενιά, σε μορφή συσσωρευμένης πείρας. Από την Αρχαία Ελλάδα οι πιο γνωστοί είναι οι "Μύθοι του Αισώπου".

Σ' αυτό το βιβλίο συγκεντρώθηκαν πάνω από εκατόν πενήντα απ' αυτά που έλεγαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες της σημερινής γενιάς.

Οι ίδιοι τα έλεγαν "Μασάλια", χρησιμοποιώντας την τούρκικη λέξη, όπως εξάλλου αυτό γίνεται και σε πάρα πολλές άλλες λέξεις. "Μασάλια" τα λέμε κι εμείς, σεβόμενοι την παράδοση και το πνεύμα τους.

(2010) Τα καπνά, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Ξεριά

(2008) Ιστορίες και αφηγήσεις της παλιάς εποχής, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Ξεριά

(2008) Ξεριάς: Λιθοχώρι και Αβραμηλιά, Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Νέου Ξεριά

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας