*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κυπριακή Δημοκρατία 50 χρόνια

Επώδυνη πορεία


Συγγραφή: · Χριστόφορος Χριστοφόρου · Ανδρέας Κ. Σοφοκλέους · Καίσαρ Β. Μαυράτσας · Γιάννης Η. Ιωάννου · Τάκης Κονής · Δήμητρα Κάρουλλα - Βρίκκη · Τάκης Χατζηδημητρίου · Αλέκος Μαρκίδης · Νίκος Τριμικλινιώτης · Νίκος Περιστιάνης · Νταϊάνα Μαρκίδη · Άριστος Κάτσης · Σία Αναγνωστοπούλου · Níyazí Kizilyürek · Μακάριος Δρουσιώτης · Πολύβιος Γ. Πολυβίου · Μιχάλης Σ. Μιχαήλ · Τουμάζος Τσιελεπής · Ανδρέας Φάντης · Ανδρέας Κωνσταντίνος · Ανδρέας Πιρίσιης · Χάρης Αναστασίου · Χρυσόστομος Περικλέους · Γιώργος Βασιλείου · Χρήστος Λ. Ροζάκης · Παναγιώτης Κ. Ιωακειμίδης · Μιχάλης Ατταλίδης · Συμεών Μάτσης · Ζήνων Ποφαΐδης · Μιχάλης Σαρρής · Νίκος Βάκης · Ιάκωβος Ψάλτης · Λευτέρης Παπαλεοντίου · Ελένη Νικήτα (Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Χρυσόστομος Περικλέους
Υπεύθυνος Σειράς: · Σωτήρης Ντάλης
Έκδοση: 2010 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:796 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2447-1


Θέμα: "Κύπρος - Ιστορία" "Πολιτική - Κύπρος"

Το βιβλίο αυτό αποτελεί συλλογική έκδοση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων ζωής της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην οποία μετέχουν 34 διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγγραφείς με ερευνητικό έργο επί του θέματος που πραγματεύονται.

Καλύπτει τις ιστορικές συνθήκες που οδήγησαν στην ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη συγκεκριμένη μορφή που πήρε το ιδιότυπο σύνταγμά της, τη συγκρουσιακή πορεία που ακολούθησαν η ελληνική και η τουρκική κοινότητα από τα πρώτα χρόνια της Δημοκρατίας, την παρατεταμένη κρίση του Κυπριακού, και τις πολλαπλές -πλην ατελέσφορες- προσπάθειες επίλυσής του.

Καλύπτει επίσης τη δημιουργία και εξέλιξη ελεύθερης πολιτικής ζωής μετά την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ανάπτυξη του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, τη γλωσσική πολιτική και την πολιτική κουλτούρα στα πλαίσια της αναζήτησης ταυτότητας, τις κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές, τη μετάβαση της Κύπρου από την αγροτική στην αστική κοινωνία, από την υπανάπτυκτη αγροτική οικονομία στη σημερινή ανεπτυγμένη οικονομία των υπηρεσιών και της πληροφορίας.

Τέλος, το βιβλίο καλύπτει βασικούς τομείς της πολιτιστικής ανάπτυξης, στην πενηντάχρονη διαδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αναφορές (για καθαρά πρακτικούς λόγους) κυρίους στην ελληνική κοινότητα. Καταγράφονται οι σημαντικές κατακτήσεις στη λογοτεχνική παραγωγή και οι νέες τάσεις και εκφραστικές μορφές στον τομέα των εικαστικών τεχνών, καθώς και η ανάπτυξη της παιδείας με κορυφαία στιγμή την ίδρυση του Πανεπιστημίου Κύπρου.

(2012) Από τις συλλογές του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου

(2007) Κύπρος, Κότινος

(2007) Νίκος Νικολαΐδης ο Κύπριος (1884-1956), Βιβλιόραμα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας