*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το ημερολόγιο ενός Καπαπίτη από τον Εμφύλιο

Όσο σώθηκε


Συγγραφή: · Μήτσος Η. Καραντζάς
Υπεύθυνος Σειράς: · Παντελής Βούλγαρης
Έκδοση: Νοέμβριος 2010 από "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη"
Σελ.:138 (20χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-469-868-0


Θέμα: "Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες" "Ελλάς - Ιστορία - Εμφύλιος πόλεμος, 1944-1949 - Προσωπικές αφηγήσεις"

Η προσέγγιση ενός γεγονότος όπως ο Εμφύλιος Πόλεμος γίνεται συνήθως από πολιτική και στρατιωτική σκοπιά, ενταγμένη σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ιστορικής ανάλυσης, διανθισμένης με αριθμητικά στοιχεία και στατιστικές αναφορές. Πέρα και πάνω απ' όλα, όμως, σημείο αναφοράς είναι ο παράγων "άνθρωπος", που δεν μπορεί να αποτελεί απλό αριθμητικό δεδομένο.

Το "Ημερολόγιο ενός Καπαπίτη από τον Εμφύλιο" συνιστά μια αυθεντική, αυθόρμητη καταγραφή όλων αυτών των "μικρών" γεγονότων της αντάρτικης ζωής, τα οποία συνθέτουν το "μεγάλο". Αποτελεί μια βιωματική παρουσίαση της εμπειρίας στο βουνό, της λειτουργίας των ομάδων του Δημοκρατικού Στρατού· περιγράφει τις κακουχίες, την αγωνία για επιβίωση, το άγχος για την έκβαση του αγώνα.

Ταυτόχρονα, όμως, δίνει βαρύτητα στον ανθρώπινο παράγοντα· οι ψυχικές διακυμάνσεις των πρωταγωνιστών, ο σπαραγμός για την απώλεια, η οικογένεια, η προδοσία, η θυσία, λαμβάνουν εξέχουσα θέση στο ημιτελές έργο του Μήτσου Ηλ. Καραντζά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας