*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ζητείται: ένα θαύμα για την Ελλάδα

Ημερολόγιο ενός προεδρικού απεσταλμένου, 20 Ιανουαρίου - 27 Φεβρουαρίου 1947


Συγγραφή: · Paul Aldernandt Porter
Μετάφραση: ·Νερίνα Κιοσέογλου
Επιμέλεια: · Μιχάλης Ψαλιδόπουλος · Σπύρος Α. Βρετός
Υπεύθυνος Σειράς: · Παντελής Βούλγαρης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη"
Σελ.:356 (20χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-469-877-Χ


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία - Εμφύλιος πόλεμος, 1944-1949 - Προσωπικές αφηγήσεις" "Αρχεία" "Πολιτική - Ιστορία - Ελλάς"

Η καταγραφή και ερμηνεία των εσωτερικών πολιτικών πραγμάτων από τη σκοπιά του εξωγενούς παρατηρητή αποτελεί πάντα μια ενδιαφέρουσα παράμετρο στο κεφάλαιο "Εμφύλιος Πόλεμος". Κι αυτό γιατί -πολύ συχνά, αλλά όχι πάντα- τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι απαλλαγμένα από ιδεολογικούς χρωματισμούς και πολιτικές αγκυλώσεις.

Ο Paul A. Porter, επικεφαλής της Αμερικανικής Οικονομικής Αποστολής στην Ελλάδα το 1947, επιτυγχάνει ακριβώς αυτό: να δώσει μια "κλινική" περιγραφή της εγχώριας πολιτικοκοινωνικής κατάστασης, μακριά από στερεότυπες αντιλήψεις για πολιτικά πρόσωπα και παρατάξεις, εν μέσω μάλιστα του Ψυχρού Πολέμου. Έτσι, δεν διστάζει να κατακεραυνώσει τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της εποχής, μιλώντας για καιροσκόπους πολιτικούς που νέμονταν την εξουσία, ενώ εντυπωσιάζει η ακρίβεια με την οποία προσδιορίζει τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής νοοτροπίας.

Σε κάθε περίπτωση, το ημερολόγιο του Paul A. Porter συνιστά έναν "καθρέφτη" της Ελλάδας της εποχής, αλλά ταυτόχρονα και μια "προφητική" καταγραφή των πολιτικών και κοινωνικών παθογενειών, που κληροδοτήθηκαν και διαμόρφωσαν το ελληνικό πολιτικό τοπίο.

(2008) Ζητείται: ένα θαύμα για την Ελλάδα, Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας