*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Από τον Δεκέμβρη στον Εμφύλιο και 134 μήνες εξορία


Συγγραφή: · Βασίλης Θ. Λασκαρίδης
Υπεύθυνος Σειράς: · Παντελής Βούλγαρης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη"
Σελ.:144 (20χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-469-879-6


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία - Εμφύλιος πόλεμος, 1944-1949 - Προσωπικές αφηγήσεις" "Στρατόπεδα συγκεντρώσεως"

Ταραγμένες περίοδοι της Ιστορίας, όπως ο ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος, "γεννούν" ήρωες και αντιήρωες. Η κρατική βία, οι διώξεις, ο εκτοπισμός, τα βασανιστήρια, ο ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας συνυπάρχουν με το θάρρος, την αυτοθυσία, την αντίδραση, την απαρέγκλιτη αφοσίωση στο ιδανικό, και δημιουργούν ένα ψηφιδωτό πράξεων και συναισθημάτων, αποτυπώνοντας το κλίμα της εποχής.

Στην παρούσα έκδοση, ο Βασίλης Θ. Λασκαρίδης, μέσα από τη βιωματική εμπειρία των διωγμών και της εξορίας, πραγματοποιεί μια θαυμάσια ανασύσταση των συνθηκών διαβίωσης στους τόπους μαρτυρίου εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. Δεν επιχειρεί μια ιστορική αποτίμηση της περιόδου, αλλά με -συχνά ανατριχιαστικές- λεπτομέρειες επιδιώκει να καταστήσει τον αναγνώστη κοινωνό της ζοφερής πραγματικότητας της περιόδου στον Αϊ-Στράτη, στη Μακρόνησο, οπουδήποτε Έλληνες κακοποιούσαν -σωματικά και ψυχικά- Έλληνες. Ταυτόχρονα, δε, παραθέτει χωρίς περιστροφές τις ιδεολογικές συγκρούσεις μεταξύ των εξορίστων, ενταγμένες στο γενικότερο κλίμα αποσταλινοποίησης στον κομμουνιστικό χώρο, δίνοντας το στίγμα της μεγάλης διάσπασης του ΚΚΕ, το 1968.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας