*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γράμματα Στεφάνου Ματθία στον Ε. Κριαρά

Εκδιδόμενα με σχόλια, πίνακα και ευρετήρια


Συγγραφή: · Στέφανος Ματθίας
Επιμέλεια: · Εμμανουήλ Κριαράς
Έκδοση: Ιανουάριος 2011 από "Νομική Βιβλιοθήκη"
Σελ.:120 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-272-783-7


Θέμα: "Νεοελληνική επιστολογραφία "

Με την παρούσα έκδοση, την οποία επιμελείται ο σπουδαίος δημοτικιστής φιλόλογος, ομότ. καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κριαράς, παραδίδεται για πρώτη φορά ως σώμα στη δημοσιότητα η επιστολογραφία του αείμνηστου Στέφανου Ματθία, πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου, προς τον επιμελητή. Μέσα από τις πενήντα συνολικά παρουσιαζόμενες επιστολές που ο Στ. Ματθίας απέστειλε στον Ε. Κριαρά, και οι οποίες καταλαμβάνουν μια υπερτριακονταετή χρονική περίοδο εκτεινόμενη από το καλοκαίρι του 1978 έως και το καλοκαίρι του 2009, λίγο πριν τον αδόκητο θάνατο του διαπρεπούς δικαστικού λειτουργού, αποκαλύπτονται πολλές άγνωστες πτυχές της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Ματθία. Έτσι, πέραν από τις ήδη γνωστές νομικές αρετές αυτού του προοδευτικού, συνετού και ηθικού προσώπου που κόσμησε το δικαστικό σύμπαν, μέσω της έκδοσης ψηλαφίζουμε και άλλες που συνδέονταν με την ευρύτερη καλλιέργεια και πνευματικότητά του, την έγνοια του για την ελληνική γλώσσα και την ένθερμη υποστήριξη της δημοτικής (διαπρύσιος κήρυκας της οποίας υπήρξε άλλωστε ο συνομιλητής του), καθώς και την αγάπη του για την λογοτεχνία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας