*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η αλογόμυγα

Σκέψεις για ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο στην Κύπρο


Συγγραφή: · Σταύρος Α. Ζένιος
Υπεύθυνος Σειράς: · Σωτήρης Ντάλης
Έκδοση: Μάρτιος 2011 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:615 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2511-7


Θέμα: "Πανεπιστήμια " "Εκπαίδευση, Τριτοβάθμια"

Τα πανεπιστήμια πρέπει να έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι έχουν υποχρέωση να δρουν σαν την αλογόμυγα του Σωκράτη και ενοχλώντας να παρακινούν την κοινωνία όπως προβληματίζεται για τις προκλήσεις του σήμερα. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει και ένας πρύτανης να δρα σαν την αλογόμυγα του Σωκράτη και να παρακινεί το πανεπιστήμιο του σε νέα δράση. Ο πρύτανης Σταύρος Α. Ζένιος παρουσιάζει τις ευθύνες του Πανεπιστημίου Κύπρου έναντι της κυπριακής κοινωνίας, αλλά αναλαμβάνει και τη δική του ευθύνη έναντι του πανεπιστημίου του γράφοντας και δημοσιεύοντας αυτό το βιβλίο.

(από τον πρόλογο του Georg Winckler)

Στην σύγχρονη κοινωνία της γνώσης, τα πανεπιστήμια καλούνται να παράγουν γνώση και στοχασμό όσο ποτέ πριν στην ιστορία τους. Καλούνται να καινοτομήσουν, και να καλλιεργήσουν ταλαντούχους νέους που να έχουν, όχι μόνο γνώσεις, αλλά και κριτική σκέψη για να αποτελέσουν έναν καταλύτη αλλαγής, προόδου και εκσυγχρονισμού της κοινωνίας. Αποτελούν τα πανεπιστήμια κρίσιμους θεσμούς στις σύγχρονες ανεπτυγμένες κοινωνίες με φιλελεύθερα δημοκρατικά καθεστώτα, και επομένως η κρίση τους προκαλεί μέγιστη αγωνία σε μια κοινωνία. Η προστιθέμενη αξία για την κοινωνία, από την λειτουργία του πανεπιστημίου, είναι διπλή. Στο πλαίσιο της προπτυχιακής εκπαίδευσης οι φοιτητές εφοδιάζονται με τις δεξιότητες που απαιτούνται προκειμένου να συνεισφέρουν στην κοινωνική βελτίωση. Παράλληλα, η έρευνα, με την παραγωγή νέας γνώσης, εισάγει νέες ευκαιρίες για κοινωνική βελτίωση. Αυτό, χωρίς να παραγνωρίζουμε βέβαια, ότι η κοινωνική βελτίωση είναι μια έννοια που δέχεται σήμερα πολλές ερμηνείες. Αφενός σημαίνει την παραγωγή των αναγκαίων πόρων για να εξασφαλίσουμε καλύτερο βιοτικό επίπεδο, αφετέρου περιλαμβάνει την παραγωγή του οτιδήποτε κάνει το βιοτικό επίπεδο καλύτερο.

(απόσπασμα από το βιβλίο)

(2012) Δημιουργική Κύπρος, Εκδόσεις Παπαζήση

(2007) Η μεταρρύθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου, Εκδόσεις Παπαζήση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας