*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι κόσμοι που μοιραζόμαστε

Εισαγωγή στην πολιτισμική και κοινωνική ανθρωπολογία

"An Introduction to Social Anthropology: Sharing our Worlds, 2nd ed." (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Joy Hendry
Μετάφραση: ·Χρυσούλα Μεντζαλίρα
Επιμέλεια: · Έλια Πετρίδου
Έκδοση: Μάρτιος 2011 από "Κριτική"
Σελ.:505 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-218-707-7


Θέμα: "Κοινωνική ανθρωπολογία" "Πολιτισμική ανθρωπολογία"

Μια εισαγωγή στο πεδίο της κοινωνικής και πολιτισμικής ανθρωπολογίας, που ξεφεύγει από τον ψυχρό ακαδημαϊσμό.
Μελετώνται παραδοσιακά πεδία της κοινωνικής ανθρωπολογίας, όπως η πολιτική οργάνωση των κοινωνιών και οι μορφές κοινωνικού ελέγχου, οι σχέσεις ανταλλαγής, η οικονομική οργάνωση και το περιβάλλον, η συγγένεια και η οικογένεια, οι μαγικές και θρησκευτικές αντιλήψεις και πρακτικές, οι τελετουργίες και κ.ά., αλλά και πιο σύγχρονα πεδία μελέτης όπως ο τουρισμός και το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης. Επισημαίνεται ο εξαιρετικά επίκαιρος ρόλος της ανθρωπολογίας και η σημαντική συμβολή της στην ανάδειξη και βαθύτερη κατανόηση της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας.
Ένα πολύτιμο διδακτικό εργαλείο, που προορίζεται για ακαδημαϊκή χρήση, και συνάμα μια γλαφυρή περιήγηση στο πεδίο της ανθρωπολογίας, που θα γοητεύσει και το μη μυημένο κοινό.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας