*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κριτική διεπιστημονικότητα 4: Κοινωνικές διακρίσεις

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Στέλλα Σουβατζή · Δέσποινα Ιωσήφ · Μαρία Μοίρα ·Έλενα Μαμουλάκη · Δημήτρης Λάλλας ·Μαρία Χαϊδοπούλου - Βρυχέα ·Κωνσταντίνος Χατζηφραγκιός - Μακρυδάκης · Στάθης Γαλάτης · Σωτήρης Θ. Δημητρίου ·Αφροδίτη Νικολαΐδου · Μαρία Βελιώτη - Γεωργοπούλου
Έκδοση: Μάρτιος 2011 από "Νήσος"
Σελ.:200 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8392-97-7


Θέμα: "Κοινωνικές επιστήμες" "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία" "Τέχνη, Κριτική της" "Κινηματογράφος - Ερμηνεία και Κριτική" "Κοινωνιολογία της κουλτούρας"

Περιεχόμενα:

- Στυλιανή Σουβατζή, "Εξατομικευμένη και συλλογική ταυτότητα στη νεολιθική Ελλάδα: μια διαλεκτική σχέση"
- Δέσποινα Ιωσήφ, "'Η αλόγιστη πλάνη των αλιτήριων Ελλήνων': οι διακρίσεις που συνεπάγονται οι ατυχείς θρησκευτικές επιλογές των Εθνικών στην ύστερη αρχαιότητα".
- Σωτήρης Δημητρίου, "Οι κοινωνικές διακρίσεις της ηλικίας"
- Μαρία Μοίρα, "Χωρογραφίες της πόλης του Ηρακλείου: πέντε γυναίκες συγγραφείς παγιδεύουν στο κάτοπτρο του λόγου, τις αδιόρατες φυσιογνωμικές εκφάνσεις ενός τόπου"
- Έλενα Μαμουλάκη, "Εθιμικές και ιδεολογικές μορφές αντίστασης: η συμβίωση ντόπιων και εξόριστων στην Ικαρία 1946-1949"
- "Κοινωνικές αναπαραστάσεις του 'καθαρού' και του 'βρώμικου' χώρου: το "The Mall Athens" και το κέντρο της πόλης"
- Μαρία Χαϊδοπούλου-Βρυχέα, "Χρονοχώροι του δημόσιου οικείου: Αθήνα και πόλη του Μεξικού"
- Κωνσταντίνος Χατζηφραγκιός-Γεωργοπούλου, "Η 'άλλη' πόλη στον κινηματογράφο της Λατινικής Αμερικής"
- Μαρία Βελιώτη-Γεωργοπούλου, "Μελετώντας το βιβλίο του Β. Κρεμμυδά "Το καριοφίλι και το γρόσι: στεριανές οικονομικές πραγματικότητες στην Ν. Πελοπόννησο (1750-1850)": οι σκέψεις του κοινωνικού ανθρωπολόγου"
- Σωτήρης Δημητρίου, "Ο Άλλος μέσα από την κάμερα. Marc Henri Piault, "'Ανθρωπολογία και κινηματογράφος: πέρασμα στην εικόνα, πέρασμα από την εικόνα", εκδόσεις Μεταίχμιο"
- Αφροδίτη Νικολαΐδου, "Κινηματογράφος και Δυτική κυριαρχία: λίγες σκέψεις με αφορμή τη διαμάχη για την ταινία 'Slumdog Millionaire'".

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας