*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η ελληνική εμπορική ναυτιλία

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: ·Σοφία Κ. Σπαθή ·Νικόλαος Γεωργικόπουλος ·Στυλιανός Καραγιάννης
Έκδοση: 2010 από "Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)"
Σελ.:314 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-341-093-4


Θέμα: "Εμπορική ναυτιλία "

Η εμπορική ναυτιλία αποτελεί κλάδο του τομέα των μεταφορών με σημαντική συμβολή στην οικονομία της χώρας. Ο μεγάλος ελληνόκτητος εμπορικός στόλος αποτελεί ναυτιλιακή δύναμη που κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση διεθνώς. Παράλληλα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη λειτουργία σημαντικού αριθμού συμπληρωματικών δραστηριοτήτων απαραίτητων για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Οι προοπτικές που διαγράφονται για το θαλάσσιο μεταφορικό έργο μελλοντικά στο νέο περιβάλλον είναι θετικές, αφού η ναυτιλία θεωρείτο πλέον το επικρατέστερο μέσο μεταφοράς τόσο στις αγορές του ξηρού και υγρού φορτίου όσο και του εξειδικευμένου και υψηλής αξίας φορτίου όπως είναι το μοναδοποιημένο φορτίο στα εμπορευματοκιβώτια.
Η εργασία αυτή περιγράφει τη συμβολή της ναυτιλίας στη διαμόρφωση διαφόρων μακροοικονομικών μεγεθών της οικονομίας. Επίσης περιγράφει τις αγορές των υπηρεσιών, της βιομηχανίας, του εμπορίου, των κατασκευών και λοιπών τομέων και κλάδων της οικονομίας που επηρεάζονται από την ναυτιλία. Ακόμα, περιγράφει τον υπό ελληνική σημαία και τον ελληνόκτητο στόλο, τις εσωτερικές θαλάσσιες μεταφορές ακτοπλοΐα-πορθμεία, τις γραμμές Αδριατικής, τις υδάτινες μεταφορές μέσω της διώρυγας Κορίνθου, τα λιμάνια, τη ναυτιλία μικρών αποστάσεων, την μεσογειακή φορτηγό ναυτιλία, την κρουαζιέρα, το ναυτεργατικό δυναμικό, τη λοιπή ναυτιλιακή υποδομή δηλαδή ναυπηγεία, τηλεπικοινωνίες, εφοδιασμό, χρηματοδότηση, ασφάλεια, εφοδιαστική αλυσίδα, διαμεταφορές, πρακτόρευση, υπηρεσίες νηογνωμόνων.
Τέλος η έκθεση αυτή σχολιάζει τις κατευθύνσεις πολιτικής όπως προκύπτουν από τις διεθνείς συμβάσεις του ΙΜΟ και της ΕΕ. Επισημαίνει τις κατευθύνσεις πολιτικής της ΕΕ για μια ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική και ανάπτυξη ταυτόχρονα με την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Περιγράφει την ακολουθούμενη πολιτική στην Ελλάδα, τις προοπτικές, τους στόχους, τις επιδιώξεις και προτάσεις βελτίωσης στους επιμέρους κλάδους της ναυτιλίας για μεγαλύτερη σύνδεση και συμμετοχή τους στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

(2011) Συνθήκες αγοράς και ανταγωνισμός στην ελληνική οικονομία, Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας