*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο αιώνας της επανάστασης, 1603-1714

"The Century of Revolution, 1603-1714" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Christopher Hill
Μετάφραση: ·Ελένη Αστερίου
Έκδοση: Μάιος 2011 από "Οδυσσέας"
Σελ.:471 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-210-562-3


Θέμα: "Βρετανία - Ιστορία" "Πολιτική - Βρετανία"

Tα όσα διαδραματίστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία από το 1603 έως και το 1714 ήταν καθοριστικά στην ιστορία -από την εξέλιξη και τους εμφύλιους πολέμους ως τις δημοκρατικές θεωρίες και τις επιστημονικές καινοτομίες- και επηρέασαν καταλυτικά όλο τον κόσμο, και ειδικά τη Βόρεια Αμερική. Κατά κοινή ομολογία ο Christopher Hill υπερέχει και διαφοροποιείται από τους ιστορικούς της περιόδου. Υποστήριζε πάντα ότι Ιστορία δεν είναι η αφήγηση γεγονότων, επομένως το καθήκον του ιστορικού είναι να εξηγεί τι συνέβη. Έτσι, στο βιβλίο αυτό διεισδύει με επιτυχία στα πιο συναρπαστικά και δραματικά συμβάντα της βρετανικής ιστορίας για να εξηγήσει τι σήμαιναν για τους ανθρώπους που τα βίωναν.

Μια επαναστατική ιστορική αφήγηση για μια επαναστατική περίοδο, ένα εκπληκτικό βιβλίο, που συνδυάζει ζωντανή περιγραφή και προκλητικά επιχειρήματα. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο συγγραφέας στην εισαγωγή του "το τι συνέβη κατά τον 17ο αιώνα αποτελεί ακόμη μέρος του σημερινού κόσμου μας, μέρος των τρόπων σκέψης μας, των προκαταλήψεων και των ελπίδων μας, αξίζει λοιπόν να προσπαθήσουμε να το κατανοήσουμε".

Ο διαπρεπής βρετανός μαρξιστής ιστορικός Christopher Hill είναι γνωστός για την πρωτοπορειακή εργασία του στη μικρο-ιστορία της αγγλικής επανάστασης και την επίδραση των αριστερών πολιτικών και των θρησκευτικών δυνάμεων. Το κείμενο αποτελεί μία σαφή και τεκμηριωμένη επισκόπηση ολόκληρου του 17ου αιώνα στην ιστορία της Αγγλίας.

Ο Hill επισημαίνει και καταγράφει τις σημαντικότερες κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές και θρησκευτικές τάσεις που συνέβαλαν στην επανάσταση. Καλύπτει τομείς κλειδιά της σύγκρουσης όπως τις αλλαγές στη χρήση γης και την ιδιοκτησία, γεωργικές καινοτομίες, την κυβερνητική εξωτερική πολιτική που είχε έναν ευδιάκριτα καθολικό προσανατολισμό, τη διάσπαση μεταξύ των γαιοκτημόνων και των εμπόρων πόλεων, η πόλη και οι επαρχίες, η κατεστημένη εκκλησία και πολυάριθμες προ-πουριτανών (βλ. Καλβινιστών) αιρέσεις που άρχισαν να φύονται σαν άγρια βλάστηση και την άνοδο ενός λαικού δημοκρατικού κινήματος.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας