*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τριχόνειον, Άκραι, Μέταπα: Αιτωλών πόλεις

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Φωτεινή Ν. Ζαφειροπούλου ·Μαρία Σταυροπούλου - Γάτση ·Γεώργιος Σταμάτης
Έκδοση: Ιούνιος 2011 από "Σήμα Εκδοτική"
Σελ.:160 (28χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-99349-2-7


Θέμα: "Αρχαιολογία - Ελλάς"

Αιτωλοί τοσούτωι των λοπών ετοιμότερον
έχουσι προς θάνατον όσωιπερ και ζην πολυτελώς
[και] εκτενέστερον ζητούσι των άλλων.
"Οι Αιτωλοί περισσότερο από τους άλλους ανθρώπους
είναι τόσο πιο έτοιμοι να πεθάνουν όσο και να ζήσουν στην πολυτέλεια"

Το απόφθεγμα αυτό που μας παραδίδει ο γεωγράφος και ιστορικός του 2ου αι. π.Χ. Αγαθαρχίδης ο Κνίδιος και αναφέρεται στο "ορεινό" και αποκομμένο από τον υπόλοιπο ελληνικό κόσμο Έθνος των Αιτωλών που κατοικούσε σε μια μεγάλη έκταση της Στερεάς, επαληθεύεται σε μεγάλο βαθμό με τα ευρήματα που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.
Τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα και ειδικότερα ο πλούτος και η ποικιλία των κινητών ευρημάτων του νεκροταφείου των πόλεων Τριχόνειον, Άκραι, Μέταπα που άνθησαν στο ανατολικό τμήμα της σημερινής Μακρυνείας, κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για τον καθημερινό και τον δημόσιο βίο των κατοίκων της περιοχής και αντικατοπτρίζουν το υψηλό πολιτισμικό τους επίπεδο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας