*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μακιαβέλι: Εικονογραφημένος οδηγός


Συγγραφή: · Patrick Curry
Μετάφραση: ·Αλίκη Φιλίππου
Εικονογράφιση: · Oscar Zarate
Επιμέλεια: · Ανδρέας Παππάς
Έκδοση: Ιούνιος 2011 από "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη"
Σελ.:176 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-469-972-5


Θέμα: "Κόμικς" "Πολιτικές επιστήμες"

Συχνά χρησιμοποιούμε τον όρο "μακιαβελικός" για να αναφερθούμε σε κάποιον που δεν έχει ενδοιασμούς προκειμένου να πετύχει τους στόχους του ή σε κάποιον που αρέσκεται στις ίντριγκες και τις μηχανορραφίες.

Ο "Ηγεμόνας" του Μακιαβέλι, που γράφτηκε πριν από 500 χρόνια, συνεχίζει έως τις μέρες μας να διχάζει και να προκαλεί συζητήσεις.
Είναι ένα εγχειρίδιο για επίδοξους δικτάτορες; Μια συνηγορία υπέρ του "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"; Ή, μήπως, μια πολύ πιο εμβριθής και περίπλοκη ανάλυση για το ποιες είναι οι προϋποθέσεις μιας αποτελεσματικής και επιτυχημένης διακυβέρνησης;

Ο Μακιαβέλι υπηρέτησε πιστά τη Φλωρεντινή Δημοκρατία. Η αντίθεση του προς την εξουσία των Μεδίκων "πληρώθηκε" με παρατεταμένη εξορία, ακόμα και με βασανιστήρια. Από την άλλη, πρότυπο του για τον ιδανικό ηγεμόνα, όπως περιγράφεται στο βιβλίο του, υπήρξε σε μεγάλο βαθμό μια αντιφατική φυσιογνωμία, γνωστή για τη σκληρότητα της και για τον κυνικό χαρακτήρα της, όπως ο Καίσαρ Βοργίας.

Το "Ανακαλύψτε τον Μακιαβέλι" καλύπτει τις ιδέες, τις απόψεις, άλλα και τον πολυτάραχο βίο αυτού του ιδιόμορφου ρεαλιστή, του οποίου ο αδιαμφισβήτητος αλλά και απροκατάληπτος πατριωτισμός υπήρξε το σταθερό υπόβαθρο για τη διατύπωση των συχνά ρηξικέλευθων για την εποχή του πολιτικών θεωριών του.

Μια διεισδυτική ματιά στη ζωή και το έργο μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες και εμβληματικές μορφές της ιταλικής Αναγέννησης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας