*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κραυγή ιχθύος

Ψάρια των ελληνικών θαλασσών: Βιολογία, αλιεία, διαχείριση

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Κωνσταντίνος Ι. Στεργίου · Παρασκευή Κ. Καραχλέ · Αθανάσιος X. Τσίκληρας · Ηλίας Μαμαλάκης
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:358 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-16-4189-0


Θέμα: "Ψάρια - Ελλάς" "Μαγειρική (Ψάρια)" "Αλιεία"

Σκοπός του βιβλίου είναι να γνωρίσει ο αναγνώστης τα ψάρια καλύτερα, με την ελπίδα ότι θα τα αγαπήσει και θα ευαισθητοποιηθεί περισσότερο για θέματα που αφορούν στη διατήρηση των πληθυσμών τους στα υδάτινα οικοσυστήματα.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται βασικά θέματα της βιολογίας των ψαριών (τι είναι ψάρι, εξέλιξη, ταξινομική κατάταξη, εξωτερική μορφολογία και ποικιλομορφία, εσωτερική οργάνωση, ηλικία και αύξηση, θνησιμότητα, αναπαραγωγή, διατροφή και τροφικό επίπεδο) και της σχέσης των ψαριών με τον άνθρωπο (αλιευτική παραγωγή, αλιευτικά σκάφη και εργαλεία, υπεραλίευση και επιπτώσεις στα οικοσυστήματα, εκτροφή υδρόβιων οργανισμών, διαχείριση). Το πρώτο μέρος του βιβλίου ολοκληρώνεται με γαστρονομικές πινελιές γραμμένες από τον Ηλία Μαμαλάκη, δηλαδή μία επισκόπηση των τρόπων μαγειρέματος των ψαριών ανάλογα με το μέγεθός τους.

Στο δεύτερο μέρος, που αποτελεί και τον κύριο όγκο του βιβλίου, παρουσιάζονται στοιχεία που αφορούν τα 85 πιο σημαντικά, από αλιευτική σκοπιά, είδη ψαριών των ελληνικών θαλασσών. Τα στοιχεία αυτά αφορούν την ταξινομία, τα κοινά ονόματα στα ελληνικά και σε άλλες γλώσσες, το μέγιστο παρατηρούμενο μήκος και βάρος, τη μέγιστη παρατηρούμενη ηλικία, τη γεωγραφική εξάπλωση, τη βαθυμετρική κατανομή, σύντομη περιγραφή της εξωτερικής μορφολογίας τους, στοιχεία βιολογίας, οικολογικούς δείκτες (θέση στο οικοσύστημα, οικολογική ευπάθεια, ελαστικότητα) και στοιχεία που αφορούν στη σχέση του είδους με τον άνθρωπο (χρήση και επικινδυνότητα). Τέλος, για κάθε είδος παρουσιάζονται η παγκόσμια και η ελληνική αλιευτική παραγωγή (για όσα είδη είναι διαθέσιμη), τα κύρια αλιευτικά εργαλεία που είναι υπεύθυνα για την ελληνική παραγωγή, τη χωρική κατανομή της ελληνικής αλιευτικής παραγωγής και την κατάσταση των αποθεμάτων στις ελληνικές θάλασσες.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε φοιτητές και σπουδαστές, σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες αλλά και σε κάθε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για την ελληνική φύση.

(2021) Οι αναμνήσεις ενός μαγειριστή, Αρμός

(2018) Η Μύρτις και η μελόπιτα, Αρμός

(2017) Τρώμε και ομορφαίνουμε, Αρμός

(2013) Ημερολόγιο μαγειρικής 2014, Μίνωας

(2013) Μαγειρικές εντός..., Σχήμα και Χρώμα

(2012) Ημερολόγιο μαγειρικής 2013, Μίνωας

(2010) Οι άνθρωποί μου, Ποταμός

(2009) Στα μονοπάτια και στις κουζίνες του κόσμου, Modern Times

(2008) Μαγειρικόν, Modern Times

(2007) Ελάτε στην κουζίνα μου!, Modern Times

(2002) Κάτι μαγειρεύει ο Ηλίας, Modern Times

(2001) Το ημερολόγιο του bon viveur 2002, Εκδόσεις Παπαδόπουλος

(2001) Μάγειρας ή καπετάνιος, Road Εκδόσεις Α. Ε.

(1999) Ελληνικό τυρί, Τροχαλία

(1997) Μαγειρικόν, Τροχαλία

(1997) Μην πληρώσετε είναι όλα δικά μου, Τροχαλία

(1997) 30 Συνταγές μαγειρικής , τροχαλία

(1996) Μαγειρικόν, Τροχαλία

() Mediterranean Cuisine, Road Εκδόσεις Α. Ε.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας