*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θοδωρής Καλούμενος: Το κάλλος των συμβόλων


Ζωγραφική επιμέλεια: · Θοδωρής Καλούμενος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2010 από "Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων"
Σελ.:85 (28χ24), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Ζωγραφική, Ελληνική" "Τέχνη - Κατάλογοι"

[...] Άνθρωπος με ποιότητα, παιδεία, συνεχή αυτοκριτική και θεμελιωμένη κριτική άποψη, τοποθετείται από εμάς στην κατηγορία των εκλεκτών (ελίτ) της τέχνης. Ο ίδιος, κοινωνικότατος αλλά και απομονωμένος στον κόσμο του, παρακολουθούσε τις εξελίξεις, όχι πάντα ψύχραιμος, αλλά με χιούμορ και δηκτικότητα που τα προσέφερε άφθονα με το οξύ πνεύμα του.

Το ζωγραφικό του έργο που χωρίς ακαδημαϊκούς χαρακτηρισμούς ήταν τολμηρό, πρωτότυπο, τρυφερό και έντονα πολιτικό, συμπληρωνόταν από τα γραπτά του, τις κατασκευές, την τηλεόραση και άλλα. Παρέμεινε σεμνός παρά ταύτα, αρνούμενος να ενταχθεί στον εκλεπτικισμό (elitisme) όπως αυτός παρουσιάζεται συνήθως από τους σύγχρονους "παράγοντες" στα κέντρα προώθησης και εκμετάλλευσης του έργου των εν ζωή καλλιτεχνών.

Είμαστε βέβαιοι στην καταξίωση του έργου του, που συντίθεται από τα φυσικά του χαρίσματα τα οποία αξιοποιούσε με την ακατάπονη εργασία του, καλλιεργώντας τα άλλα και προσφέροντας έντιμα τους καρπούς που απέφεραν.

Κοντολογίς, ο Θοδωρής Καλούμενος, έπραξε στη ζωή του αυτά για τα οποία ταγμένος, χωρίς να επηρεαστεί από τα εμπόδια και τις αντιξοότητες που βίωσε και έφυγε ευθυτενής κοιτάζοντας κατάματα το μεγάλο κριτή. Το χρόνο.

Οι επιμελητές της έκθεσης
Αντώνης Νταγαδάκης
Νίκος Ράμμος

(2010) Η τέχνη και ο τόπος: 52 σύγχρονοι Χανιώτες καλλιτέχνες, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

(2009) Βασίλης Κελαϊδής, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

(2007) Όψεις της μορφής. Σημάνσεις του τοπίου, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

(2005) Βαλέριος Καλούτσης 1954-2004: Ανατροπές, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας