*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το μαγεμένο σπίτι. Η Γκρίτζα

"Das verzauberte Haus. Grigia" (Πρωτότυπος τίτλος στα γερμανικά)

Συγγραφή: · Robert Musil
Μετάφραση: · Αλέξανδρος Ίσαρης
Έκδοση: Ιούνιος 1998 από "Εξάντας"
Σελ.:110 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-256-356-7


Θέμα: "Αυστριακή πεζογραφία - Νουβέλα"

Στη νουβέλα του Μούζιλ "Το μαγεμένο σπίτι" (1908), ένα ποιητικό κείμενο εκθαμβωτικής ομορφιάς, περιγράφονται οι παρενέργειες της μοναξιάς μιας κοπέλας νοσηρής και αδύναμης, που στέλνει τον αγαπημένο της στο θάνατο, επειδή της είναι αδύνατο να αντέξει μια τόσο παθιασμένη σχέση. Η σταθερή, μονότονη και ανούσια επανάληψη της ζωής όσων πέρασαν απ' αυτό το πλουσιόσπιτο κατασκεύασε ένα τέρας, την Βικτώρια, που μόνο με τον εαυτό της τα βγάζει πέρα, αυτόν μόνο μπορεί να ερωτευτεί και σ' αυτόν καταφεύγει μόλις πιέζεται εκ των έξω.
Στην "Γκρίτζα" (1921), η δράση εξελίσσεται κάτω από εκτυφλωτικό φως, σε μια ειδυλλιακή περιοχή της Β. Ιταλίας. Ο κεντρικός ήρωας που βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή της ζωής του, καταλήγει μέσα από την ερωτική σχέση σε μια χωρική, σε μια τελειωμένη μορφή ύπαρξης και από εκεί στο θάνατο.
Η "Γκρίτζα" είναι η πρώτη νουβέλα από το βιβλίο "Οι τρεις γυναίκες" (οι άλλες δύο είναι "Η Τόνκα" και "Η Πορτογαλίδα"), που θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα του συγγραφέα του Ανθρώπου χωρίς ιδιότητες.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας