*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θεατρικές αναζητήσεις

Πέντε θεατρικές προτάσεις για εφήβους


Συγγραφή: · Δήμητρα Κίτου
Εικονογράφιση: · Δήμητρα Κίτου
Έκδοση: Ιούλιος 2011 από "Μαλλιάρης Παιδεία"
Σελ.:157 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-457-484-1


Θέμα: "Παιδικά θεατρικά έργα, Ελληνικά"

Οι "Θεατρικές αναζητήσεις" είναι ένα ολιγοσέλιδο βιβλίο με σύντομα και σπονδυλωτά θεατρικά έργα. Ίσως θεωρηθεί εγχειρίδιο και βοήθημα, κατά κάποιον τρόπο, για εκπαιδευτικούς και μαθητές που θα ήθελαν να εκφραστούν μέσα από τη θεατρική πράξη, στο περιβάλλον του σχολείου. Θα μπορούσαν βέβαια να παρουσιαστούν αυτά τα "θεατρικά κείμενα" και από ομάδες νέων, έξω από το σχολείο, για παράδειγμα από πολιτιστικούς συλλόγους ή από άλλα σχήματα.

Τα τρία από τα πέντε αυτά θεατρικά έργα έχουν παιχτεί. Έχουν δηλαδή δοκιμαστεί απέναντι σε κοινό και οι αντιδράσεις ήταν ενθαρρυντικές.

Φυσικά κάποιος μπορεί απλώς να διαβάσει το βιβλίο χωρίς να δοκιμάσει να ασχοληθεί με το θέατρο. Θα ήταν πολύ ευχάριστο για τη δημιουργό τους αν τα λόγια και οι πράξεις των ηρώων των κωμωδιών, προκαλούσαν αυθόρμητο γέλιο στον αναγνώστη. Θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, αν τα επετειακά έργα προκαλούσαν στον αναγνώστη συγκίνηση. Θα ήταν όμως πραγματική ευτυχία, αν οι ήρωες των έργων έτσι όπως εμφανίζονται στα συγκεκριμένα σενάρια, ζωντάνευαν σε σχολικές θεατρικές σκηνές.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας