*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κωδικός θεός: Το μυστικό σχέδιο του ανθρώπινου είδους

Και η παγκόσμια κοινωνική επανάσταση του 21ου αιώνα ο δρόμος για την εκπλήρωσή του


Συγγραφή: ·Επίκτητος Μοντανός
Έκδοση: Νοέμβριος 2011 από "Futura"
Σελ.:183 (20χ13), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-9489-18-4


Θέμα: "Κοινωνιολογία"

Εξετάζοντας την ταξική πάλη και τα χαρακτηριστικά που αυτή λαμβάνει στον 21ο αιώνα, είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε από το σημείο που οφείλει να συνιστά την εναρκτήρια πρόταση κάθε πολιτικής ανάλυσης της εποχής μας και αποτελεί τον ζωτικό πυρήνα του ιδιαίτερου-μοναδικού ιστορικού της χαρακτήρα: ότι αυτό που διακυβεύεται στην παγκόσμια κοινωνική σύγκρουση του 21ου αιώνα δεν είναι η ιστορικά μεταβαλλόμενη και αναπτυσσόμενη μορφή της Ανθρώπινης κοινωνίας αλλά η φυσική επιβίωση του ανθρώπινου είδους, δεν είναι η μία ή η άλλη ιστορικά συγκροτημένη μορφή κοινωνικής πραγματικότητας αλλά ο Ανθρώπινος Κόσμος στο σύνολό του, η ίδια δηλαδή η υπόσταση της φυσικής πραγματικότητας. Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα υπερβαίνει τη φυσική-οντολογική βάση της Ιστορίας που την προσδιορίζει ως μια διαδικασία Αλλοτρίωσης του Ανθρώπινου είδους αλλά ταυτόχρονα και διασφάλισης της φυσικής επιβίωσης και επέκτασής του (έστω κι αν αυτή επιτυγχάνεται δια μέσου κρίσεων και καταστροφών) και μετατρέπεται από ιστορική δύναμη προόδου που υπήρξε όταν εμφανίστηκε και συντήρησης που υπήρξε στη συνέχεια, σε μια καθολική-Παγκόσμια φυσική-οντολογική δύναμη εξόντωσης του Ανθρώπινου Κόσμου.

Ο 21ος αιώνας σημαδεύει τη μετάβαση από τη διαστροφή στην καταστροφή του Ανθρώπου: δίχως τη θεμελιακή αυτή διαπίστωση η επικαιρoπoίηση του επαναστατικού σχεδίου είναι απλά αδύνατη, καθώς ποτέ μέχρι σήμερα το κοινωνικό ζήτημα στη ζώσα αμεσότητά του δεν τέθηκε με αυτούς τους καθολικούς φυσικούς-οντολογικούς όρους, κυριολεκτικά δηλαδή ως ζήτημα ζωής και θανάτου του Ανθρώπινου Κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι η Παγκόσμια δυναμική της ταξικής πάλης υψώνεται σ' ένα νέο ανώτερο επίπεδο καθολίκευσης και ότι στο πλαίσιο αυτής της δυναμικής απελευθερώνονται δυνάμεις πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μέχρι τώρα έχουμε δει στην Ανθρώπινη Ιστορία, αλλά και πολύ διαφορετικές στη λογική με την οποία εκτυλίσσονται.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας