*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αντικουλτούρα

Τα "κακά" παιδιά


Συγγραφή: ·Juan Carlos Kreimer
Μετάφραση: ·Λεωνίδας Καρατζάς
Εικονογράφιση: ·Frank Vega
Έκδοση: Δεκέμβριος 2011 από "Γνώση"
Σελ.:192 1, ISBN: 960-235-820-3


Θέμα: "Κουλτούρα"

Διάφορα κινήματα που αναστάτωσαν και γοήτευσαν την Αμερική της δεκαετίας του '60, εξακολούθησαν να επηρεάζουν ολόκληρο τον κόσμο μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του '70 τουλάχιστον. Η γενιά της μπητ (Τζακ Κέρουακ, Άλεν Γκίνσμπεργκ και Γουίλιαμ Μπάροουζ), το ροκ-εν-ρολ και, μαζί, αρκετά κινήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μαρτυρούν μια νεολαία που θέλει να ξεφύγει από τα δεσμά της καταναλωτικής κοινωνίας. Τα υπαρξιακά αδιέξοδα αλλά και τα όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο, κόντρα στην υποκρισία του συστήματος, είναι μεταδοτικά: δεν αργούν να συγκλονίσουν τους νέους και άλλων χωρών. Χίπηδες, γίπηδες, ειρηνιστές, φεμινιστές, οικολόγοι, οι φωνές διαμαρτυρίας των μαύρων, οι πρόδρομοι του gay pride, οι καλλιτέχνες της ποπ-αρτ, οι Μπητλς, οι Ρόλινγκ Στόουνς, και λίγο αργότερα οι πανκ, το "νέο κύμα", ο γαλλικός Μάης, τα comix, και αναρίθμητες άλλες εκδηλώσεις μιας ατομικής ή κοινωνικής αντίστασης, είναι τα συστατικά ενός κινήματος από τα πιο έντονα (και τα λιγότερο μελετημένα) του εικοστού αιώνα.

Στο βιβλίο αυτό, τα κείμενα του Χουάν Κάρλος Κράιμερ και οι εικόνες του Φρανκ Βέγα αποτυπώνουν καταστάσεις, πρόσωπα και στάσεις ζωής, που, χωρίς να το επιδιώκουν συνειδητά, συμπληρώνουν το τοπίο της παγκόσμιας ιστορίας μ' έναν μοναδικό χάρτη ενός μοναδικού και εξίσου ιστορικού τοπίου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας