*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Στη Μακεδονία: Από τον 7ο αιώνα ως την ύστερη αρχαιότητα

Μελέτες και λήμματα για την 3η Εκθεσιακή Ενότητα της μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: · Δημήτριος Β. Γραμμένος
Έκδοση: Ιανουάριος 2012 από "Ζήτρος"
Σελ.:864 (31χ25), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-463-120-9


Θέμα: "Ελλάς - Ιστορία, Αρχαία" "Μακεδονία - Ιστορία" "Αρχαιολογία - Ελλάς"

Η επανέκθεση στο ανακατασκευασμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκns (εγκαινιάσθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006) έχει πέντε εκθεσιακέs ενότητεs που καλύπτουν όλεs τις εποχέs στη Μακεδονία, μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.

Ο ανά χείραs τόμοs αποτελεί οδηγό για την τρίτη εκθεσιακή ενότητα που είναι αφιερωμένη στη Μακεδονία των ιστορικών χρόνων. Η έκθεση είναι κατανεμημένη σε θεματικέs ενότητεs που καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομικής, κοινωνικής και ιδεολογικής ζωής των Μακεδόνων της εποχής εκείνης.

Ειδικοί επιστήμονεs από όλουs τους ακαδημαϊκούs χώρουs καλύπτουν με περιεκτικά κείμενα όλεs τις θεματικέs αυτέs ενότητες ενώ, με ειδικά κατά έκθεμα λήμματα, περιγράφεται όλοs ο θεματικόs πλούτοs αυτής της επανέκθεσης. Ο επισκέπτης, δηλαδή, μπορεί να ενημερωθεί αλλά και να εμβαθύνει στο περιεχόμενο και το νόημα κάθε θεματικής ενότηταs, μελετώνταs παράλληλα τα εκθέματα.

Ο τόμοs αυτόs είναι ο δεύτεροs της σειράs. Ήδη, από τον ίδιο οίκο, έχει εκδοθεί ο τόμοs για την κεντρική εκθεσιακή ενότητα που έχει τίτλο "Ο χρυσός των Μακεδόνων".

(Δ. Β. Γραμμένος, πρών διευθυντής του Α.Μ.Θ.)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας