*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μετά το "τέλος" της ιστορίας

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Νίκος Π. Μουζέλης · Ζήσης Δ. Παπαδημητρίου · Γιάννης Δ. Στεφανίδης · Στράτος Ν. Δορδανάς · Hagen Fleischer · Αλέξανδρος Αφουξενίδης · Αργύρης Γ. Κυρίδης · Χρήστος Δ. Ζάγκος · Πέτρος Η. Λιάκουρας ·Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης · Αντώνης Μπρεδήμας · Γιώργος Δ. Κυριακόπουλος · Κυριάκος Δ. Κεντρωτής · Σωτήρης Σέρμπος · Μάνος Καραγιάννης · Δημήτριος Ε. Ακριβούλης · Νικόλαος Παναγιώτου · Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος · Κωνσταντίνος Χαζάκης · Χρήστος Νίκας · Δημήτριος Ασπάσιος · Γιώργος Σταυριανός · Γιάννης Ζιώγας · Ελένη Γ. Γαβρά · Δήμητρα Βιτούλα · Κωνσταντίνα - Βασιλική Ιακώβου
Επιμέλεια: · Κυριάκος Δ. Κεντρωτής
Έκδοση: Φεβρουάριος 2012 από "Εκδόσεις Ι. Σιδέρης"
Σελ.:410 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-08-0563-6


Θέμα: "Οικονομία " "Πολιτισμός" "Διεθνές δίκαιο " "Διεθνείς σχέσεις" "Ιστορία - Φιλοσοφία και θεωρία "

"Όταν θα επιστρέψεις στη Δύση", ρωτάει ο Κουμπλάι [Μεγάλος Χαν] τον Μάρκο Πόλο, "θα επαναλάβεις στον κόσμο σου τις ίδιες αφηγήσεις που κάνεις σε μένα;" "Εγώ μιλώ, μιλώ", λέει ο Μάρκο, "μα όποιος με ακούει συγκρατεί στο μυαλό του μονάχα τις λέξεις που περιμένει να ακούσει. Άλλη είναι η περιγραφή του κόσμου όταν την ακούς με καλή διάθεση, άλλη εκείνη που θα κάνει τον γύρο των χαμάληδων και των γονδολιέρηδων στο ισόγειο του σπιτιού μου τη μέρα της επιστροφής μου, άλλη εκείνη που θα μπορούσα να υπαγορεύσω σε προχωρημένη ηλικία, αν συνέβαινε να φυλακιστώ από Γενοβέζους πειρατές και να με ρίξουν στα κάτεργα στο ίδιο κελί με έναν συγγραφέα βιβλίων περιπέτειας. Αυτό που κυβερνά την αφήγηση δεν η φωνή: είναι το αυτί." (Ι. Καλβίνο, "Οι Αόρατες Πόλεις")

Η πτώση του τείχους του Βερολίνου και όλων των συμβολισμών του εξακολουθεί να φτάνει εκκωφαντικά στα αυτιά της οικουμένης. Η αφήγησή της χρειαζόταν ένα αντίστοιχο τέλος εξυμνώντας κατά τον καλύτερο τρόπο την ευφορία των στιγμών των νικητών. Ο κόσμος της νέας μεταψυχροπολεμικής αυτοκρατορίας βαυκαλίζεται στο εσωτερικό του με το τέλος της Ιστορίας, ενώ την ίδια ώρα ο Πόλεμος συνεχίζεται συμβατικώς και με άλλους όρους στα νέα μέτωπα της νέας Ιστορίας, ακούγοντας πλέον αφηγήσεις περί πλανητικής πολιτικής και βιοπολιτικής. Στην εποχή της κατάστασης εξαίρεσης και της έκτακτης ανάγκης ως μόνιμου κανόνα πολιτικής συμπορεύονται-αντιπαρατίθενται στον αγώνα για κυριαρχία όχι μόνο όσοι μπορούν να επιβάλουν τις αποφάσεις τους, αλλά και όσοι έρχονται να ερμηνεύσουν "δεσμευτικά δήθεν αντικειμενικές αρχές" ως αληθινές.

Περιλαμβάνονται τα κείμενα:

Ιστορία και Κοινωνία
- Νίκος Μουζέλης, "Γιατί έπεσε το τείχος; Μία ιστορικο-συγκριτική προσέγγιση"
- Ζήσης Δ. Παπαδημητρίου, "Η ανέγερση και η πτώση του Τείχους του Βερολίνου"
- Γιάννης Δ. Στεφανίδης, "Παραίτηση από την αυτοκρατορία. Η σοβιετική ηγεσία και οι αλλαγές στην Ανατολική Ευρώπη, 1988-89"
- Στράτος Ν. Δορδανάς, "Το 'σινικό τείχος' της Γερμανίας: η κρίση του Βερολίνου (1961) και η Νοτιοανατολική Ευρώπη"
- Χάγκεν Φλάισερ, "Το γερμανοελληνικό ... τρίγωνο, 1949-1989: πολιτικές σκοπιμότητες και στρατευμένες μνήμες των δύο γερμανικών κρατών και της Ελλάδας"
- Αλέξανδρος Αφουξενίδης, "Η Κοινωνία Πολιτών στη μετακομμουνιστική Ευρώπη"
- Αργύρης Κυρίδης, Χρήστος Ζάγκος, "Κάποιος το έγραψε στο 'τείχος' με μπογιά..." Κοινωνικές,
πολιτικές, ιστορικές και καλλιτεχνικές αποτυπώσεις στο τείχος του Βερολίνου"

Διεθνές Δίκαιο
- Πέτρος Λιάκουρας, "Η διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και η ανάδυση των νέων κρατών στο διεθνές δίκαιο"
- Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης, "'Τείχη' και 'φράκτες ασφαλείας' στη διεθνή έννομη τάξη"
- Νίκος Ζάικος, "Προβληματισμοί σχετικά με τη διεθνή νομική ρύθμιση του πολέμου στον μεταψυχροπολεμικό κόσμο"
- Αντώνης Μπρεδήμας, "Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ και την Ευρώπη μετά το 1989: βίοι παράλληλοι ή αποκλίνοντες;"
- Γιώργος Κυριακόπουλος, "Η υποταγή της 'κοινής κληρονομιάς της ανθρωπότητας' στους νόμους της αγοράς: η επαναδιαπραγμάτευση του Μέρους XI της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας"

Διεθνείς Σχέσεις
- Κυριάκος Δ. Κεντρωτής, "Η ΕΕ μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου: ανάμεσα
στην ημιτελή ολοκλήρωση και την 'περιτειχισμένη' Πολιτεία"
- Σωτήρης Σέρμπος, "Η διευρυνσιακή πολιτική της ΕΕ υπό το πρίσμα των ευρωατλαντικών σχέσεων: παρελθόν, παρόν και μέλλον"
- Μάνος Καραγιάννης, "Η ρωσική εξωτερική πολιτική στην πρώην Γιουγκοσλαβία"
- Δημήτρης Ακριβούλης, "Το Τείχος που δεν έπεσε ποτέ: Η μεταψυχροπολεμική εννοιολόγηση της Πτώσης του Τείχους στην πολιτική ρητορική της Δύσης"
- Νικόλαος Παναγιώτου, Χρήστος Α. Φραγκονικολόπουλος, "Ερμηνευτικά πλαίσια και κανονιστικές εικόνες μεγα-γεγονότων: Η κάλυψη του 'τείχους της ιστορίας' από τις ελληνικές εφημερίδες το 1989 & το 2009"

Οικονομία
- Κωνσταντίνος Χαζάκης, "Η διάδραση κράτους-αγοράς στις υπό μετάβαση οικονομίες
των Δυτικών Βαλκανίων"
- Χρήστος Νίκας, Δημήτριος Ασπάσιος, "Οι εξελίξεις στην ενδοβαλκανική μετανάστευση από την έναρξη της μετάβασης μέχρι την τρέχουσα οικονομική ύφεση"

Τέχνη και πολιτισμός
- Γιώργος Σταυριανός, "Η πτώση του τείχους: μία αμήχανη αισθητικά και διφορούμενη πολιτικά πρόταση"
- Γιάννης Ζιώγας, "Η γερμανική ζωγραφική τη δεκαετία του 1980: προπομπός ή προπαγανδιστής της πτώσης του Τείχους;"
- Ελένη Γ. Γαβρά, Δήμητρα Βιτούλα, Κωνσταντίνα - Βασιλική Ιακώβου, "Βερολίνο μετά την Πτώση του Τείχους: η διαμόρφωση του νέου αστικού τοπίου στην Ευρώπη"

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας