*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο μαρξισμός του μέλλοντος


Συγγραφή: · Rifa't as-Said
Μετάφραση: · Κυριάκος Θ. Νικολάου - Πατραγάς
Επιμέλεια: · Ιωάννης Θ. Μάζης
Υπεύθυνος Σειράς: · Ιωάννης Θ. Μάζης
Έκδοση: Απρίλιος 2012 από "Ηρόδοτος"
Σελ.:102 (24χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-485-032-6


Θέμα: "Μαρξισμός - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Πολιτική - Μέση Ανατολή"

[...] Αυτό το κείμενο αποτελεί πλέον ιστορικό μνημείο, πηγή δηλαδή για τον ιστορικό του μέλλοντος περί του πώς εβίωσε ή αιγυπτιακή αριστερά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ και δη πώς ο επί κεφαλής της προσπάθησε να ανταπεξέλθει στα θεωρητικά προβλήματα πού ανέκυψαν.

Έχοντας δημοσιεύσει ειδική μελέτη για το Κομμουνιστικό Κίνημα Αιγύπτου του Κυριάκου Θ. Νικολάου-Πατραγά σ' αυτήν την σειρά, θεωρώ ότι ή ανά χείρας έκδοση αποτελεί κάτι σαν συμπλήρωμα σ' εκείνο το βιβλίο πού ασφαλώς είναι χρήσιμη διότι τα ζητήματα πού θέτει παραμένουν ακόμη αναπάντητα. Έκτος τούτου, καταδεικνύει τον τρόπο με τον όποιο ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα της μεσανατολικής κοινωνίας θέλησε να διαχωρίσει την θέση του, αφού αισθάνθηκε, παρά την πίκρα της καταρρεύσε-ως, ότι οι επιλογές του εδικαιώθησαν.

Η πρωτότυπος μετάφρασις που ακολουθεί πλαισιώνεται από μία άρτια εισαγωγή, ή οποία κατατοπίζει στο έπακρο. Θεωρώ, ότι και με αυτό το βιβλίο συνεχίζουμε επιτυχώς την επιστημονική μας προσπάθεια γι' αυθεντική γνωριμία με την Μέση Ανατολή.

(από τον πρόλογο του Ιωάννη Μάζη)

(2011) Άμμος, Ηρόδοτος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας