*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Visit Marathon

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στη γενέτειρα του μαραθωνίου δρόμου


Συγγραφή: ·Αλέξανδρος Σόμογλου
Έκδοση: Ιούνιος 2012 από "Nikevir"
Σελ.:292 (16χ16), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 618-80030-0-8


Θέμα: "Ελλάς - Ταξιδιωτικοί οδηγοί" "Αττική - Οδηγοί"

Μαραθώνας! Μια λέξη, μια πόλη, μια ιδέα, μια μοναδική ιστορία. Ένα σύμβολο της δημοκρατίας, μια φλόγα που μεταλαμπαδεύει σε κάθε γωνιά της Υφηλίου τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους. Μια μικρή περιοχή της Ελλάδας με τεράστια ιστορική σημασία. Εδώ τελέστηκε μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας (το 480 π.Χ.), εδώ 'γεννήθηκε' το μοναδικό ολυμπιακό αγώνισμα που διαδόθηκε σε ολόκληρη την Οικουμένη από ένα τοπωνύμιο.

Για όσους επιθυμείτε να επισκεφτείτε το Μαραθώνα της σπουδαίας ιστορικής σημασίας, αλλά και της σπάνιας φυσικής ομορφιάς, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Σόμογλου δημιούργησε τον πρώτο πλήρη αναλυτικό ταξιδιωτικό οδηγό της γενέτειρας του μαραθωνίου δρόμου, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός τετάρτου από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Ο οδηγός χωρίζεται σε πέντε θεματικά κεφάλαια, διαθέτει χάρτες της περιοχής και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ενώ στον επίλογο φιλοξενείται ειδική ενότητα με χρηστικές οδηγίες για τους ξένους επισκέπτες.

Οι πέντε ενότητες του "Visit Marathon" είναι οι ακόλουθες:

Κεφάλαιο 1: Καλώς ήλθατε στο Μαραθώνα
Η ιστορία της πόλης, η περίφημη μάχη του 490 π.Χ., η γέννηση του μαραθωνίου δρόμου, περιληπτική γνωριμία με το Μαραθώνα του σήμερα και παρουσίαση των λιμανιών της Ραφήνας και της Αγίας Μαρίνας Γραμματικού που συνδέουν ακτοπλοϊκά την Αττική με τα νησιά του Αιγαίου και την Εύβοια.

Κεφάλαιο 2: Μνημεία & αξιοθέατα
Ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της πόλης και επίσκεψη στα πιο ονομαστά μοναστήρια της.

Κεφάλαιο 3: Αθλητισμός & φύση
Πληροφορίες για τα αθλήματα που εμφανίζουν ιδιαίτερη άνθηση στο Μαραθώνα, γνωριμία με προορισμούς σπάνιας φυσικής ομορφιάς, παρουσίαση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και παρουσίαση των ομορφότερων παραλιών της πόλης.

Κεφάλαιο 4: Ξενοδοχεία & διαμονή
Παρουσίαση ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων και camping που μπορούν να μείνουν οι επισκέπτες του Μαραθώνα.

Κεφάλαιο 5: Τα καλύτερά μου
Ο Αλέξανδρος Σόμογλου προτείνει στους επισκέπτες του Μαραθώνα εστιατόρια, ταβέρνες, bar και καταστήματα της πόλης.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας