*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πολιτική συμπεριφορά

Θεωρία, έρευνα και ελληνική πολιτική


Συγγραφή: · Μάρω Παντελίδου - Μαλούτα
Υπεύθυνος Σειράς: · Μιχάλης Σπουρδαλάκης
Έκδοση: Νοέμβριος 2012 από "Σαββάλας"
Σελ.:353 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-493-167-9


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες" "Πολιτική κοινωνιολογία" "Πολιτική - Ελλάς"

Το βιβλίο αυτό στοχεύει στην εξοικείωση των αναγνωστών/τριών με τον σύγχρονο επιστημονικό διάλογο για τα αντικείμενα της Πολιτικής Συμπεριφοράς ως ερευνητικού πεδίου της Πολιτικής Επιστήμης που ασχολείται με την "πολιτική των πολιτών". Επίκεντρο αποτελεί η θεωρητική και εμπειρική διερεύνηση της πολιτικής συμμετοχής ως κομβικής αναλυτικής κατηγορίας και ως πρόδηλα άνισης κοινωνικής πρακτικής στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες που επιφέρει η κρίση επιβάλλουν αναστοχαστικές διεργασίες και νέες ερευνητικές υποθέσεις για την κατανόηση και τη σύγχρονη εννοιολογική οριοθέτηση της πολιτικής συμμετοχής, ενώ αλλαγές στην πολιτικότητα των νέων, κυρίως, φαίνεται να αμφισβητούν καθιερωμένες πολιτολογικές θεωρήσεις, κάνοντας έτσι φανερή την επικαιρότητα του θέματος και τη σημασία της μελέτης του.

Η ανάλυση επικεντρώνεται στην ελληνική πολιτική κουλτούρα. Μέσα από έγκυρες κοινωνικές έρευνες ελέγχονται υποθέσεις για το χαρακτήρα της, όπως αυτός αποτυπώνεται στις πολιτικές στάσεις, τις αντιλήψεις και τη συμπεριφορά γυναικών και ανδρών. Παρατίθενται στοιχεία που επιτρέπουν τη συγκριτική ανάλυση όψεων της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας με άλλες ευρωπαϊκές, καθώς και άλλα που προσφέρουν υλικό για τη μελέτη της εξέλιξης πολιτικών στάσεων, αντιλήψεων και πρακτικών από το τέλος της δεκαετίας του 1980 έως τα μέσα της πρώτης δεκαετίας του 2000. Έτσι, προβάλλονται τεκμηριωμένα τάσεις και μεταβολές, με επίκεντρο τη συμμετοχική προδιάθεση και την έμπρακτη πολιτική συμμετοχή, καθώς και την επίδραση του φύλου, της κοινωνικής θέσης και της ηλικίας στην πολιτική φυσιογνωμία των πολιτών στην Ελλάδα. Το τελευταίο επιτρέπει εκτός των άλλων και πιθανολογικές προβολές στο μέλλον της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας και της δημοκρατίας.

(2012) Ιδιότητα του πολίτη, Εκδόσεις Πατάκη

(2010) Η ελληνική νεολαία στον 20ό αιώνα, Θεμέλιο

(2010) Φύλο και κοινωνικές επιστήμες στη σύγχρονη Ελλάδα, Αλεξάνδρεια

(2009) Κοινωνικοί και χωρικοί μετασχηματισμοί στην Αθήνα του 21ου αιώνα, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών

(2007) Μισός αιώνας γυναικείας ψήφου, μισός αιώνας γυναίκες στη Βουλή, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

(2007) Πολιτική, κοινωνία, πολίτες, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών

(2006) Αθήνα: Κοινωνικές δομές, πρακτικές και αντιλήψεις, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών

(2003) Όταν γυναίκες έχουν διαφορές, Μέδουσα

(2002) Το φύλο της δημοκρατίας, Σαββάλας

(1992) Γυναίκες και πολιτική, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

(1987) Πολιτικές στάσεις και αντιλήψεις στην αρχή της εφηβείας, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας