*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οι δρόμοι του καφέ: Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα παραδοσιακά καφενεία της Ελλάδας


Φωτογραφία: · Μίλτος Κουρμπόγλου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2013 από "Little Tree"
Σελ.:228 (28χ28), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 618-80927-0-1


Θέμα: "Ελλάς - Φωτογραφικά λευκώματα" "Ελλάς - Λαϊκός πολιτισμός"

Το φωτογραφικό λεύκωμα, "Οι δρόμοι του καφέ - Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στα παραδοσιακά καφενεία της Ελλάδας", αποτελεί την περιήγηση του ερασιτέχνη φωτογράφου Μίλτου Κουρμπόγλου στον κόσμο της νεοελληνικής παράδοσης, όπως αυτή αποτυπώνεται στα καφενεία, τα βασικά αυτά κύτταρα του κοινωνικού ιστού της νεότερης Ελλάδας. "Συνοδοιπόροι" του, σε αυτό το μεγάλο ταξίδι, οι αρχαίοι Έλληνες γεωγράφοι Στράβων και Παυσανίας, τα βήματα των οποίων ακολουθεί καθώς διασχίζει τη χώρα απ’ άκρου εις άκρον, από τις γειτονιές των μεγάλων αστικών κέντρων ώς τα χωριά της υπαίθρου, από την απομακρυσμένη ορεινή Ελλάδα ώς τα νησιά της άγονης γραμμής.

Στο ανά χείρας λεύκωμα ο αναγνώστης θα βρει συγκεντρωμένα τα περισσότερα "αν όχι όλα" σωζόμενα παραδοσιακά καφενεία της Ελλάδας -σημεία συνάντησης, ψυχαγωγίας, διασκέδασης και ανταλλαγής απόψεων-, σε όλη τη μεγαλοπρεπή απλότητα και αυθεντικότητά τους.

Σήμερα, ως αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού τρόπου ζωής και, κατ’ επέκταση, της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας, το παραδοσιακό καφενείο πρέπει να αντιμετωπίζεται όχι ως "μουσειακό είδος" αλλά ως ένα ζωντανό κομμάτι της καθημερινότητας του Νεοέλληνα. Είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνει έτσι, μετεξελισσόμενο, φυσικά, και προσαρμοζόμενο στο σύγχρονο κοινωνικό περιβάλλον.

Αυτόν ακριβώς το χαρακτήρα και το ρόλο του παραδοσιακού καφενείου επιχειρεί να αποτυπώσει το παρόν φωτογραφικό οδοιπορικό στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση όχι τόσο στα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των χώρων όσο στους ανθρώπους: τον καφετζή, τους θαμώνες -ηλικιωμένους συνταξιούχους ή ενεργοούς επαγγελματίες-, τους τοπικούς και θρησκευτικούς άρχοντες, τις νεότερες γενιές, έναν ολόκληρο κόσμο που, παρότι σε αρκετές περιπτώσεις χάνεται ή μετεξελίσσεται υπό το βάρος των αλλαγών που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία, παρά ταύτα διατηρεί αναλλοίωτη τη γοητεία του.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας