*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μυστική Ιστορία

23 Αφηγήσεις Χαμένης Γνώσης


Επιμέλεια: · Σοφία Ακριδέλη · Στέφανος Ελμάζης
Έκδοση: Ιούνιος 2014 από "Αρχέτυπο"
Σελ.:264 (23x15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-421-210-1


Θέμα: "Ιστορία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Η ιστορία είναι σαν ένα ταξίδι σε μια πολύ σαγηνευτική και μυστηριώδη χώρα. Η αναζήτηση των γεγονότων του παρελθόντος που σημάδεψαν με μοναδικό τρόπο το σώμα της ανθρωπότητας και καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη του πολιτισμού μας μέχρι σήμερα, συναρπάζει ειδικούς και μη, επιστήμονες και απλούς αναζητητές.
Όπως οι ίδιοι οι ιστορικοί επιστήμονες υποστηρίζουν, η ιστορία δεν αποτελεί μια απλή αφήγηση τετελεσμένων γεγονότων, αλλά μια συνεχή προσπάθεια αναδόμησης και ερμηνείας του παρελθόντος, με στόχο την ερμηνεία του παρόντος και την πρόβλεψη του μέλλοντος.
Έτσι, ως μια ζωντανή και εξελισσόμενη επιστήμη υφίσταται διαρκώς αλλαγές δημιουργώντας διαφορετικές προσεγγίσεις σε σημαντικά γεγονότα. Πόσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν μια νέα ιστορική ανακάλυψη δεν άλλαξε την οπτική μας για ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός; Και πόσο η νέα μας οπτική δεν συνέβαλε σε μια νέα ερμηνεία του παρελθόντος επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την αντίληψη μας σήμερα για το συγκεκριμένο θέμα; Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά.
Εκτός όμως από τις αναθεωρήσεις και τις νέες ερμηνείες που προκύπτουν με κάθε νέο ιστορικό εύρημα, υπάρχει πάντα το μεγάλο ζήτημα της παραποίησης ή αποσιώπησης ιστορικών γεγονότων για πολιτικούς, θρησκευτικούς ή ιδεολογικούς λόγους, όπως και η ηθελημένη μη εστίαση πολλών αναγνωρισμένων ιστορικών σε κάποιες πτυχές της ιστορίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας