*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αθήνα

"Atenas" (Πρωτότυπος τίτλος στα ισπανικά)

Συγγραφή: · Juan Vicente Piqueras
Μετάφραση: · Κώστας Βραχνός
Επιμέλεια: · Κώστας Βραχνός
Έκδοση: Ιούνιος 2014 από "Γαβριηλίδης"
Σελ.:128 (21x15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-576-132-5


Θέμα: "Ισπανική ποίηση"

ΔΙΧΩΣ ΓΛΩΣΣΑ

Περπατώ ανάμεσα σε ανθρώπους που περπατούν μιλώντας
γλώσσες που δεν καταλαβαίνω
σε δρόμους που δεν ξέρω πού με πάνε.

Στους τοίχους φράσεις που δεν ξέρω τι λένε,
τι φωνάζουν σιωπηλές.

Μια γυναίκα πλησιάζει
και με ρωτάει κάτι που δεν καταλαβαίνω,
με ξαναρωτά, και πάλι δεν την καταλαβαίνω.

Φαίνεται όνειρο μα είμαι ξυπνητός.

Κι έτσι, μέρες τώρα θα μπορούσα να πω χρόνια,
συνήθισα σιγά σιγά να μην καταλαβαίνω.

Τη συμπάθησα τούτη την άγνοια,
την έλλειψη που είμαι, την πραϋντική
χαρά να μην μπορώ να επικοινωνήσω.

Θυμάμαι ότι ο Κανέττι ονειρευόταν έναν άνθρωπο
που δεν μιλούσε καμιά από τις γλώσσες του κόσμου.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Αθήνα δεν είναι το θέμα αυτού του βιβλίου. Είναι η πόλη όπου έφτασε ως εμένα ένα σμήνος από στάχτες σαν πουλιά φοίνικες που πόζαραν σιγά σιγά, ένα ένα, στη φοινικιά με ίσκιο κυπαρισσιού που είμαι όταν γράφω. Γεννήθηκε απ' τις στάχτες τους -τις στάχτες της Αθήνας και τις δικές μου- και απ' τον άνεμο που τις σκόρπιζε πάνω σε ημέρες και σελίδες. Δεδομένου ότι το όπου είναι ένα χάρισμα, οι τόποι είναι θεοί κι εγώ δεν έχω βρει ακόμη τον δικό μου σ' αυτόν τον κόσμο, θα πω πού γεννήθηκαν τα ποιήματα. Το Παραμονή στη Ρώμη. Το Νυχτερινή διαδρομή στο πλοίο απ' το Brindisi στην Πάτρα. Το Βουβός χορός στο διαμέρισμά μας στα Εξάρχεια, τη συνοικία των αναρχικών της Αθήνας, όπου ζήσαμε πέντε χρόνια. Τα Μουσείο της Ακρόπολης, Δελφοί, Η θάλασσα στην Καλαμάτα, Άρειος Πάγος, Καφέ Διόσκουροι, Ο γάιδαρος της Τζιας, εκεί που λέει ο τίτλος ή οι στίχοι τους. Το Θήβα στη Μονεμβασιά. Το Μάχη στις Θερμοπύλες. Το Άνεμος του Νοέμβρη στη Μονή Καισαριανής. Το Γενιά του Ταντάλου στις Μυκήνες. Το Αλλιώτικα δάκρυα στην Ύδρα. Το Ο Αστερίων ψυχορραγεί στη σκιά ενός πεύκου στα ερείπια του ανάκτορου της Κνωσού στην Κρήτη. Το Οι θεοί εντός στη Ρόδο. Το Πέρδικες στο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Τα Πληγωμένες σειρήνες, Μαρτυρία του γαμπιέρου και Ικεσία στην Ιθάκη. Το Απόδειξη στους Δελφούς. Το Τίποτε άλλο στο Αγκίστρι. Τα υπόλοιπα στην Αθήνα, σε ευτυχισμένες σήμερα ημέρες, στις όχθες της Κάρολας.
Το Αντίο Αθήνα γράφτηκε στο Αλγέρι, όπου σήμερα, ημέρα των γενεθλίων μου, γράφω αυτό το μόνο φαινομενικά γεωγραφικό σημείωμα. Αλγέρι, 17 Δεκεμβρίου 2012.

(2012) Πατέρας, Γαβριηλίδης

(2010) Δέκα σύγχρονοι Ισπανοί ποιητές, Λαγουδέρα

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας