*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα εργαλεία της ηθικής

Έννοιες και μέθοδοι στην ηθική φιλοσοφία


Συγγραφή: · Τζούλιαν Μπαγκίνι · Peter S. Fosl
Μετάφραση: · Κώστας Θεολόγου
Εισήγηση: · Κώστας Θεολόγου
Έκδοση: Οκτώβριος 2014 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:432 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789600357554


Θέμα: "Ηθική"

Τα Εργαλεία της ηθικής φιλοσοφίας είναι μια γοητευτική εργαλειοθήκη που βοηθάει τους χρήστες της να εμπλέκονται σε καθημερινές ασκήσεις ηθικής σκέψης και πράξης, και ενδεχομένως να «μαστορεύουν» πάνω στον ίδιο τον… χαρακτήρα τους.

Τα Εργαλεία της ηθικής φιλοσοφίας αποτελούν ένα ευσύνοπτο, κατανοητό και ενδιαφέρον εγχειρίδιο που περιλαμβάνει έννοιες, θεωρίες και τεχνικές μεθόδους που αφορούν τη φιλοσοφική πρακτική του ηθικού στοχασμού και την κριτική αξιολόγησή του. Ακολουθεί το σχήμα και τη δομή του βιβλίου Τα εργαλεία του φιλοσόφου (Καστανιώτης, 2005) και αποτελεί ένα παραπληρωματικό εγχειρίδιο φιλοσοφίας, που εστιάζει στην ηθική, αναλύοντας τρόπους στοχασμού που εμπλουτίζονται από σχετικές φιλοσοφικές εφαρμογές και θεωρίες ή αντιπαραθέσεις. Μπορεί να διαβαστεί από σπουδαστές της φιλοσοφίας, αλλά και από κάθε ενδιαφερόμενο έξω από τα αμφιθέατρα, εφόσον προσφέρει στον αναγνώστη ζωντανά παραδείγματα από την καθημερινότητα, εφαρμοσμένες επεξηγήσεις, ειδικές περιπτώσεις, κριτικές αξιολογήσεις και πολλαπλές παραπομπές. Το υλικό εμπλουτίζεται επίσης από ένα χρήσιμο ευρετήριο όρων και κύριων ονομάτων. Η ελληνική έκδοση περιλαμβάνει τους τίτλους των μεταφρασμένων βιβλίων.

«Τα Εργαλεία της ηθικής φιλοσοφίας είναι ένα εξαίρετο διδακτικό βοήθημα για δασκάλους και σπουδαστές, αλλά και ένα κατατοπιστικό βιβλίο ηθικής φιλοσοφίας για κάθε αναγνώστη. Ως εισαγωγικό εγχειρίδιο αποτελεί έναν άκρως πολύτιμο συνεργάτη σε προπτυχιακά μαθήματα ηθικής φιλοσοφίας. Είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από τα συμβατικά εγχειρίδια φιλοσοφίας. Σε έλκει να το ρουφήξεις αναγνωστικά από το εξώφυλλο μέχρι το οπισθόφυλλο, διότι είναι συνάμα κι ένας χρήσιμος οδηγός που μας διευκολύνει να πλοηγηθούμε στον κόσμο των ηθικών εννοιών, τόσο κρίσιμων στις καθημερινές απορίες μας περί ηθικής».

―AVERY KOLERS, Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ

«Τα Εργαλεία της ηθικής φιλοσοφίας είναι μια πραγματικά καινοτόμος εισαγωγή στην ηθική. Είναι πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε εγκυκλοπαιδικό λεξικό της ηθικής και αποκαλύπτουν στον αναγνώστη τη ζωτική σημασία που έχει η ηθική στην καθημερινή ζωή μας».

―ROSEMARY TONG, Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα (Σάρλοτ)

«Με πολύ καλή αίσθηση των συγγραφέων για τις έννοιες που πραγματεύονται, με εκφραστική σαφήνεια και γλωσσική διαύγεια, ο αναγνώστης μπορεί να εντρυφήσει στις ιδέες που αφορούν τον πυρήνα ή τις παρυφές της ηθικής, για τις οποίες αντιδικούμε συχνά».

―TED HONDERICH, University College London

(2005) Τα εργαλεία του φιλοσόφου, Εκδόσεις Καστανιώτη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας