*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λαϊκή τέχνη: Νέα ευρήματα, νέες ερμηνείες

Πρακτικά συνεδρίου προς τιμήν της Πόπης Ζώρα, 2-4 Νοεμβρίου 2006


Επιμέλεια: ·Σοφία Χανδακά
Έκδοση: Μάρτιος 2015 από "Μουσείο Μπενάκη"
Σελ.:656 (24x17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-476-173-9


Θέμα: "Τέχνη" "Ελλάς - Λαϊκός πολιτισμός"

Η έκδοση περιλαμβάνει τα πρακτικά του Συνεδρίου Λαϊκή Τέχνη: Νέα Ευρήματα – Νέες Ερμηνείες, που διοργανώθηκε το 2006 από το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με τους σημαντικότερους ελληνικούς μουσειακούς και ερευνητικούς φορείς που ειδικεύονται στη μελέτη και την ανάδειξη της νεοελληνικής κληρονομιάς. Το Συνέδριο στόχευε παράλληλα να τιμήσει την Πόπη Ζώρα, την επί σειρά ετών Διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, για τη μεγάλη της προσφορά στη διάσωση, μελέτη και ανάδειξη της ελληνικής λαϊκής τέχνης.

Βασικοί θεματικοί άξονες του Συνεδρίου ήταν αφενός η αποτύπωση της φυσιογνωμίας της νεοελληνικής παραδοσιακής δημιουργίας και αφετέρου η διερεύνηση των νεότερων θεωρητικών προσεγγίσεων του υλικού, σε όλες τις μορφές επεξεργασίας και χρήσης του. Η παρούσα έκδοση, αντανακλώντας τη δομή και τη λογική του Συνεδρίου, περιλαμβάνει συνολικά σαράντα τρεις τεκμηριωμένες μελέτες, οι οποίες με τη συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού φωτίζουν πτυχές των τομέων της κεντητικής, της υφαντικής, του ενδύματος, της λιθογλυπτικής, της αρχιτεκτονικής, της ξυλογλυπτικής, της ναυπηγικής, της κεραμικής, της ζωγραφικής, της αργυροχρυσοχοΐας, της μεταλλοτεχνίας, του κοσμήματος, του θεάτρου σκιών. Οι προβληματισμοί που αναπτύσσονται στις παραπάνω μελέτες συμπληρώνονται από τις επιστημονικές συνεισφορές μιας ιδιαίτερης ενότητας στην οποία αναδεικνύονται θεωρητικά ζητήματα, που αφορούν στην επιστημονική προσέγγιση και μελέτη της νεοελληνική παραδοσιακής δημιουργίας.

Η έκδοση, συγκεντρώνοντας ένα μεγάλο αριθμό έγκριτων μελετητών και αγκαλιάζοντας έναν ευρύτατο κύκλο θεμάτων, θα αποτελέσει αναμφισβήτητα σημείο αναφοράς στην επανεκτίμηση και την ανάδειξη της νεοελληνικής παραδοσιακής τέχνης και του υλικού πολιτισμού.

(2010) Στολισμοί κεφαλής, Μουσείο Μπενάκη

(2008) Το οδοιπορικό ενός συλλέκτη, Καπόν

(2007) Τίτσα Χρυσοχοΐδη, Μουσείο Μπενάκη

(2006) Aristotle Onassis, Μουσείο Μπενάκη

(2006) Αριστοτέλης Ωνάσης, Μουσείο Μπενάκη

(2006) Λατρείας τάματα, Μουσείο Μπενάκη

(2004) Ελλάδα της θάλασσας, Μέλισσα

(2004) Σοφία Βάρη, Μουσείο Μπενάκη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας