*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αν αυτό δεν είναι ωραίο , τότε τι είναι;

Συμβουλές στους νέους


Συγγραφή: · Kurt Vonnegut
Μετάφραση: ·Πέτρος Γεωργίου
Έκδοση: Ιούνιος 2015 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:144 (14χ21), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789601658476


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Ο Κερτ Βόννεγκατ, ένας από τους σηµαντικότερους Αµερικανούς συγγραφείς της εποχής µας, υπήρξε επίσης διάσηµοςοµιλητής σε τελετές αποφοίτησης των αµερικανικώνπανεπιστηµίων. Ο ίδιος δεν πήρε ποτέ πτυχίο και στα λόγια του προς τις εκάστοτε τάξεις των τελειόφοιτων υπάρχει πάντα η χαρά, αλλά και ένα είδος αυτοσαρκασµού και λεπτής ειρωνείας, ενός ανθρώπου που µιλάει ως σοφός για ένα επίτευγµα το οποίο ο ίδιος δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να απολαύσει για λογαριασµό του.

«Ο θείος µου ο Άλεξ, που τώρα βρίσκεται εκεί ψηλά στον Παράδεισο» λέει στους νέους που έχει απέναντί του ο δηλωµένοςουµανιστήςΒόννεγκατ «στεκόταν ιδιαίτερα σ’ ένα ελάττωµα που έχουµε πολλοί άνθρωποι, το γεγονός ότι τόσο σπάνια δίνουµεσηµασία στις ευτυχισµένεςστιγµές µας την ώρα που τις ζούµε. Ο ίδιος έκανε ό,τι καλύτερο µπορούσε για να τους δίνει τη δέουσα σηµασία. Μπορεί να πίναµελεµονάδα στη σκιά µιας µηλιάς το καλοκαίρι και ο θείος Άλεξ να διέκοπτε την κουβέντα για να πει “Αν αυτό δεν είναι ωραίο, τότε τι είναι;”».

Το Αν αυτό δεν είναι ωραίο, τότε τι είναι; περιλαµβάνει εννέα οµιλίες του ΚερτΒόννεγκατ –επτά από πανεπιστήµια, µία από την Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών της Ιντιάνα και µία από την απονοµή του Βραβείου Καρλ Σάντµπεργκ– σε επιµέλεια του Νταν Γουέικφιλντ, µυθιστοριογράφου και στενού φίλου του Βόννεγκατ.

(2011) Η τέχνη της γραφής ΙΙ, Τόπος

(2010) Κυανοπώγων, Επιλογή / Θύραθεν

(2008) Σφαγείο νούμερο πέντε, Κέδρος

(2007) Η φωλιά της γάτας, Κέδρος

(2006) Ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα, Εκδόσεις Πατάκη

(2006) Ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα, Εκδόσεις Πατάκη

(1991) Οι Σειρήνες του Τιτάνα, Μέδουσα

(1990) Γκαλαπάγκος, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1984) Μητέρα νύχτα, Γνώση

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας