*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ημερολόγιο Τρίτο - Νίκος Ξυδάκης

βιβλίο / cd


Έκδοση: Νοέμβριος 2016 από "Άγρα"
Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-505-261-4


Θέμα: "Μουσική"

«Οι συνεργάτες, οι φίλοι, οι μουσικοί πάντα σε μια συνάντηση στο διάλειμμα μιας πρόβας, ανάμεσα σε μια ηχογράφηση ή πριν από μια συναυλία, και σχεδόν με μια συγκινητική εκνευριστική μανία, συνηθίζουν να παίζουν μουσική που τους αρέσει. Τραγούδια, αυτοσχεδιασμούς, διασκευές, ή κάτι που οι ίδιοι έχουν συνθέσει. Αυτές τις προσωπικές στιγμές του καθενός που μπορεί να είναι και η βαθύτερη τους επιθυμία και που τα τελευταία χρόνια επίμονα κρυφακούω και παρασύρομαι κι εκμυστηρεύομαι κι εγώ, σκέφτηκα να συγκεντρώσω στο Ημερολόγιο. Το Ημερολόγιο θα ήθελα να θεωρηθεί όχι σαν μια ηχογράφηση μoυσικής ενός δίσκου αλλά σχεδόν σαν μια υποκλοπή αισθημάτων των φίλων μου. Αν κρατούσα σημειώσεις για ένα ημερολόγιο ηχητικό, αυτές θα κρατούσα.»
- ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ, απ' το 72σέλιδο βιβλιαράκι που συνοδεύει το CD.

Το αποτέλεσμα είναι απρόσμενο και πολυσυλλεκτικό: 27 μουσικά ακούσματα – οργανικές συνθέσεις, απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και διασκευές–, συχνά και με τη συμβολή νέων δημιουργών και, μαζί, ένα βιβλίο με πρωτότυπα αλλά και μεταφρασμένα ποιήματα και διηγήματα, κάποια απ' τα οποία δημοσιεύονται για πρώτη φορά, πλαισιωμένα με φωτογραφίες, σχέδια και έργα ζωγράφων φίλων του συνθέτη.
Το Ημερολόγιο Τρίτο, στα ίχνη εκείνου του πρώτου Ημερολογίου του 1995 και του δεύτερου Ημερολογίου το 2005, παραμένει ένα χειροτέχνημα με τη μορφή ενός μουσικού και λογοτεχνικού ημερολογίου. Και οι στιγμές του ακριβές, πιθανά στιγμιότυπα απ' τα παρασκήνια μουσικών παραστάσεων του Ν. Ξυδάκη ή και σκηνές από ταινία.
Ένα μουσικό ντοκιμαντέρ γεμάτο ανάσες και σιωπές καλλιτεχνών και συνθέσεις δεξιοτεχνικές.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ / ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ / ΣΥΝΘΕΤΕΣ
AL MAHABBA / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΟΣ / ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΝΘΗΣ / ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ / GABRIEL FAURÉ / ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΗΧΩ / GILLES BINCHOIS / ΝΑΝΑ ΜΠΙΝΟΠΟΥΛΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΖΑΝΗΣ / ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΕΠΑΠΗΣ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ / ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ / ΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ / ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ / ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / ΦΩΤΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ / ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ / J.S. BACH / TOBIAS HUME / ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ / ΤΑΚΗΣ ΜΟΥΣΑΦΙΡΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΝΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ
Δ.Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ
Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ / JOSEPH CONRAD / MARCEL PROUST / ΝΙΚΟΣ ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ / ΝΑΝΤΙΕΖΝΤΑ
ΜΑΝΤΕΛΣΤΑΜ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ / ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ / CHARLES
NICHOLL / ΗΛΙΑΣ ΛΑΓΙΟΣ / ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ / ΑΛΕΞΗΣ
ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ / ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΨΑΛΗΣ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ / BERNARD PLOSSU /
FOUAD ELKOURY / ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΙΟΥ / XAVIER ORTIZ / ΑΙΣΧΥΛΟΣ

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας