*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα σάουντρακ της ζωής μας

Σύγχρονα θέματα στη μελέτη της δημοφιλούς μουσικής


Συγγραφή: · Βασιλική Λαλιώτη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2016 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:327 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-02-3229-5


Θέμα: "Μουσική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Πολιτισμική ανθρωπολογία"

Αν και πολύ συχνά ταυτίζεται με την εμπορευματοποιημένη, ρηχή και ασήμαντη μουσική, η δημοφιλής μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των ανθρώπων σε διάφορες εποχές και πολιτισμούς.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει με έναν αντιπροσωπευτικό τρόπο θεωρητικά και μεθοδολογικά ζητήματα που συνδέονται με τους ποικίλους ορισμούς της φράσης "δημοφιλής μουσική" στο πλαίσιο διαφόρων γνωστικών αντικειμένων (π.χ. πολιτισμικές σπουδές, ανθρωπολογία, κοινωνιολογία) αλλά και ζητήματα που αναδεικνύει η μελέτη ποικίλων ειδών της σύγχρονης - κυρίως της αγγλοαμερικάνικης - δημοφιλούς μουσικής (π.χ. ροκ, ρέιβ, μουσική του κόσμου, χιπχοπ), όπως η συγκρότηση κοινοτήτων και ταυτοτήτων (εθνικών, εθνοτικών, έμφυλων) και η σχέση των ανθρώπων με την τεχνολογία και τα ναρκωτικά.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας