*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σκέψεις παιδαγωγικής


Συγγραφή: · Santiago Ramón y Cajal
Μετάφραση: · Αθανάσιος Κουτσοκλένης · Λάζαρος Κ. Τριάρχου
Έκδοση: Μάρτιος 2014 από "Εκκρεμές"
Σελ.:168 (21x14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-5076-02-3


Θέμα: "Παιδαγωγική"

«Ο γεωργός απλά ρίχνει τον σπόρο· το γόνιμο έδαφος κάνει το φυτό να ανθίσει».

Αν αναλογισθούμε ότι εκπαίδευση είναι η καθημερινή τροποποίηση του εγκεφάλου, τότε οι Σκέψεις Παιδαγωγικής του Ραμόν υ Καχάλ, του κατ’ εξοχήν νευροεπιστήμονα που έβαλε τα μύχια της ψυχής στο μικροσκόπιο, αποκτούν ξεχωριστή αξία.

Την τελευταία δεκαετία αναπτύσσεται, σε αρκετά πανεπιστήμια του κόσμου, μια ενθουσιώδης προσπάθεια για τη διεπιστημονική γεφύρωση της Εκπαίδευσης με τις Νευροεπιστήμες. Ο Καχάλ δίνει μια φρέσκια νότα στις ανθρωπιστικές επιστήμες και συνθέτει μια δική του φιλοσοφία της παιδείας· γοητεύει με τη φαντασία, το πνεύμα και το αγνό κάλλος της ιβηρικής του γραφής.

Ο μικρός αυτός τόμος συγκεντρώνει ένα νέο, διεθνώς πρωτόγνωρο, απάνθισμα κειμένων του Δον Σαντιάγο για την εκπαίδευση και την παιδαγωγική και εισάγει τον «μέγα Ισπανό σοφό» —όπως τον βάφτισαν οι συμπατριώτες του— στην ελληνική βιβλιογραφία. Στα κριτικά δοκίμια, ανυπέρβλητα μνημεία, συναντούμε εμβριθείς, έως αντισυμβατικές, ιδέες· νοήματα αειθαλή κι επίκαιρα, σε βαθμό που, αν αφαιρούσαμε τις ημερομηνίες, θα ήταν δύσκολο να μαντέψουμε ότι γράφτηκαν πριν εκατό χρόνια.

Καθοριστική στη διαμόρφωση της συνολικής του σκέψης ήταν η συναναστροφή με εξέχουσες προσωπικότητες της διανόησης, της φιλοσοφίας, της πολιτικής, της τέχνης και των γραμμάτων της belle époque.

Στις περικοπές, απόσταγμα της πείρας, επικρατεί το αμέριμνο, κι άλλοτε διεξοδικό, ύφος με αδιάλειπτο, ωστόσο, το φιλοσοφικό και λογοτεχνικό αισθητήριο. Η ανάγνωση των σελίδων του αποτελεί από μόνη της έρευνα· ερευνητές του μέλλοντος θα συνεχίσουν να ανακαλύπτουν ξανά αυτά που ο Διδάσκαλος («el Maestro») βρήκε στην ανατολή του περασμένου αιώνα.

Το βιβλίο στοχεύει να μαγνητίσει αναγνώστες που δεν είναι εξοικειωμένοι με την πένα του Καχάλ. Στις παραινέσεις του, αποκαλύπτονται οι ομορφιές της φύσης και οι πολύχρωμες ακτίνες του ουράνιου τόξου της επιστήμης.

(2014) Δοκίμια Ψυχολογίας, Εκκρεμές

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας