*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ορθοδοξία και Ισλάμ

Η συνάντηση ορθοδοξίας και Ισλάμ στα Δωδεκάνησα: Μια περίπτωση διαθρησκειακότητας στο νησί της Κω


Συγγραφή: ·Γεώργιος Σταθόπουλος
Έκδοση: Απρίλιος 2017 από "Γρηγόρη"
Σελ.:164 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-612-030-5


Θέμα: "Ισλαμισμός" "Ορθοδοξία"

Στην εποχή των μαζικών μετακινήσεων πληθυσμών και λαών, παρατηρείται μεγάλη έξαρση διαφόρων φοβικών συνδρόμων, όπως της ισλαμοφοβίας, της ξενοφοβίας κ.α., το νησί της Κω έρχεται να καταστεί φάρος αγάπης και καταλλαγής. Πολλοί στις μέρες μας ομιλούν για την αρχή ενός ακήρυκτου, πλην υπαρκτού, θρησκευτικού πολέμου, του Ισλάμ εναντίον της χριστιανικής δύσεως, με χιλιάδες έως τώρα μάρτυρες για την Εκκλησία. Αυτήν όμως την πολεμική διάθεση και τακτική δεν την συναντάμε μόνον εκ μέρους του Ισλάμ, αλλά συχνάκις και μέσα στον χριστιανικό κόσμο, και αυτό είναι ακόμα πιο οδυνηρό για την Εκκλησία του Εσταυρωμένου, όταν εμείς οι ίδιοι εύκολα χαρακτηρίζουμε τον άλλον ως «ξένον», βάζοντας τον δυστυχώς απέναντι και όχι δίπλα μας, όπως τον «ξένο» Χριστό της υμνολογίας της Μ. Παρασκευής.

Το νησί της Κω, όμως, έρχεται σήμερα να ανατρέψει αυτήν την πραγματικότητα και να προβάλει προς όλους μας το αληθινό νόημα της θυσίας του Θεανθρώπου Ιησού. Έξι αιώνες τώρα η Κως βιώνει καθημερινά την πραγματική αγάπη προς τον «πλησίον» του Ιερού Ευαγγελίου, η οποία δεν γνωρίζει σύνορα, έθνη, θρησκείες, γλώσσες και παραδόσεις. Το πρότυπο αγαπητικής συνύπαρξης και διαθρησκειακής κοινωνίας της Κω πρέπει να γίνει για όλους μας η λυχνία εκείνη η οποία θα «λάμπει πᾶσι τοῖς ἐν τῇ οἰκίᾳ» (Μτ. 5, 15) στο σύγχρονο κόσμο μας, δείχνοντας προς όλους την αδελφική μεταξύ μας συγγένεια, ως τέκνα του ενός και μόνου αληθινού Θεού, χωρίς καμία περαιτέρω διχαστική ή διαχωριστική ετικέτα.

Στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα γνωρίσει μια πραγματική πολυπολιτισμική κοινωνία αγάπης και όχι ανοχής και συναίνεσης. Αρχίζοντας το ταξίδι μας από την αρχή της ιστορικής συνάντησης των δυο αυτών θρησκευτικών κοινοτήτων, έξι αιώνες πριν, και φτάνοντας μέχρι τη σημερινή πρότυπη αγαπητική πραγματικότητα, ο αναγνώστης θα γνωρίσει εκ του σύνεγγυς, μέσα από τις διηγήσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών της και φυσικά την κριτική, ερευνητική και επιστημονική ματιά του συγγραφέα, πως διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις και λαοί είναι δυνατόν να ζουν, αιώνες τώρα, ως αδέλφια πραγματικά.

Ο π. Γεώργιος Ανδρ. Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1972 και είναι παντρεμένος με την Θεολόγο και Νοσηλεύτρια κ. Ελένη Ν. Γρίβα. Υπηρέτησε ως Αρχιδιάκονος της Ι. Μ. Ηλείας και τώρα υπηρετεί ως εφημέριος στον Ι. Ν. Αγ. Γεωργίου της Αμαλιάδος. Είναι καθηγητής στη Δ. Ε. Θεολόγος (ΠΕ 01) και Μουσικός (ΠΕ 16) και τα τελευταία χρόνια υπηρετεί στο Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ. Τ. και το 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδος. Έχει υπηρετήσει ως Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, ενώ έχει συμμετάσχει με επιστημονικές του ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια θεολογικά και μουσικολογικά συνέδρια.

Ανήσυχος και δημιουργικός, εκτός από τις θρησκειολογικές και μουσικολογικές του έρευνες, τελευταία ασχολείται με την νεότερη εκκλησιαστική ιστορία και τη λειτουργική επιστήμη. Είναι Διπλωματούχος της Βυζαντινής Μουσικής (1992), Πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλ. Σχολής Αθηνών (1995), της Θεολογικής Σχολής Αθηνών (2002), κάτοχος MASTER Θεολογίας του Ε. Α. Π. (2011) και τώρα υποψήφιος Διδάκτωρ της Θεολογίας στο Ε.Κ.Π.Α.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας