*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο κομμουνισμός ως θρησκεία

Η διανόηση και η Οκτωβριανή Επανάσταση


Συγγραφή: ·Michail Ryklin
Μετάφραση: · Δημήτρης Β. Τριανταφυλλίδης
Έκδοση: Ιούλιος 2018 από "Επίκεντρο"
Σελ.:248 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-458-824-4


Θέμα: "Μαρξισμός - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Κομμουνισμός - Ιστορία"

Το βιβλίο "Ο Κομμουνισμός ως θρησκεία" είναι μια διεισδυτική ματιά στην ιστορική γέννηση της τερατώδους θρησκείας του ολοκληρωτισμού του 20ού αιώνα, αλλά και της γοητείας που άσκησε στους διανοουμένους της Δύσης, οι οποίοι είδαν σε αυτήν την ενσάρκωση της επί της Γης βασιλείας του ανθρώπου, κλείνοντας πολλές φορές τα αυτιά τους στις οιμωγές των ταπεινών και καταφρονεμένων, των αθώων θυμάτων των Γκουλάγκ.

Η βαθιά θρησκευτικότητα του ρωσικού λαού ήταν το πλέον γόνιμο έδαφος για την υιοθέτηση της μαρξιστικής αντίληψης της ιστορίας και της κοινωνίας, στη μπολσεβίκικη εκδοχή του, αφού συνδύαζε τρεις βασικούς παράγοντες στην κοσμοθεωρία του: Ο πρώτος ήταν η ιουδαϊκής προέλευσης γραμμική αντίληψη του χρόνου, όπου η ιστορία εξελίσσεται σε μία ευθεία γραμμή, καθοριζόμενη από τις βουλές του υπέρτατου όντος, προκαθορίζοντας την εξέλιξη της με βάση ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Ο δεύτερος παράγοντας έχει σχέση με τον μεσσιανικό χαρακτήρα της ίδιας της μαρξιστικής ιδεολογίας, η οποία θεωρεί ως "Μεσσία" το προλεταριάτο, την ιστορική εκείνη δύναμη, δηλαδή, η οποία με τους αγώνες της θα αναμορφώσει τον κόσμο. Ο τρίτος παράγοντας δεν είναι άλλος από τον εσχατολογικό χαρακτήρα της μαρξιστικής κοσμοθεωρίας - κοινός και αυτός με εκείνον του χριστιανισμού - η οποία διακηρύσσει την πίστη της στην τελική νίκη του προλεταριάτου, την εγκαθίδρυση του κομμουνισμού και τέλος της ανταγωνιστικής κοινωνίας, η οποία στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας