*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιμαλάια: Θεοί, θνητοί και σύννεφα


Συγγραφή: · Λολίτα Γεωργίου
Έκδοση: Νοέμβριος 2019 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-16-8497-0


Θέμα: "Ταξίδια και περιηγήσεις"

Πολύ περισσότερο από φυσικό σύνορο µεταξύ Ινδίας και Θιβέτ, τα Ιµαλάια υψώνονται αγέρωχα πάνω από τα σύννεφα, όµοια µε λίθινα παραπετάσµατα που χωρίζουν εθνότητες και καθορίζουν τον τρόπο ζωής σε ένα διαρκές δρώµενο στο θέατρο των αιώνων. Σε χρόνους αφηρηµένους, η γη παραχώρησε τις σάρκες της να γίνουν αιχµηρές κορυφές αιώνια παγωµένες, πετρώδεις κοιλάδες για να επιβιώνουν οι σκόρπιοι κάτοικοι και αβυσσαλέες χαράδρες για να κρύβονται θεότητες δηµιουργηµένες από την ανθρώπινη αδυναµία αντιµετώπισης του Άγνωστου.

Χιονοθύελλες, σεισµοί και βίαια καιρικά φαινόµενα γέννησαν αγγέλους και δαίµονες που έγιναν καταφυγή των τροµαγµένων, αλλά και Γνώση πέρα από τα κοινότοπα, φορτωµένη αλληγορίες και µυστήρια που δίνουν στον ξένο επισκέπτη εµπειρίες πρωτόγνωρες. Τέτοιες εµπειρίες περιγράφονται στις σελίδες του βιβλίου, µε τρία διαφορετικά οδοιπορικά σε περιοχές που παλιά ήταν βασίλεια, έχοντας κοινούς θεούς και προγόνους, όµως τώρα πια πορεύονται ανεξάρτητα προσπαθώντας να συνδυάσουν τον σηµερινόκόσµο των ανάλγητων συµφερόντων µε πανάρχαιες παραδόσεις. Στα ανεµοδαρµέναΙµα­λάια, θεοί, θνητοί και σύννεφα παρουσιάζονται µε τη διεισδυτική µατιά του ταξιδευτή, την τεκµηρίωση του ιστορικού και την ποιητική τρυφερότητα του περιπλανώµενου.

(2015) Συρία, Εκδόσεις Πατάκη

(2010) Στην Ινδία των θεών, των φτωχών, των χρωμάτων, Εκδόσεις Πατάκη

(2008) Υεμένη, Εκδόσεις Πατάκη

(2006) Στους δρόμους της Κίνας, Εκδόσεις Πατάκη

(2004) Polis, Εκδόσεις Πατάκη

(2003) Τα μάτια της γοργόνας, Εκδόσεις Πατάκη

(2001) Περσία, Εκδόσεις Πατάκη

(2001) Περσία, Εκδόσεις Πατάκη

(2001) Περσία, Εκδόσεις Πατάκη

(1993) Το άστυ, Τροχαλία

(1993) Asty, Τροχαλία

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας