*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ωδές Ορατίου Φλάκκου. Βιβλία 3ο: (1-30), Βιβλίο 4ο: (1-15)


Συγγραφή: ·Αθανάσιος Στ. Δεβελάσκας
Έκδοση: Ιούλιος 2019 από "Ζήτη"
Σελ.:352 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-456-527-6


Θέμα: "Λατινική ποίηση - Ερμηνεία και κριτική" "Λατινική ποίηση"

Το τρίτο βιβλίο (30 ωδές) του κορυφαίου λυρικού ποιητή της αρχαίας Ρώμης αποτελείται από ποιήματα που γράφτηκαν από το 31 π.Χ. και εξής και, μαζί με τα δύο πρώτα βιβλία, αντανακλά τα πολιτικά γεγονότα της δεκαετίας 32-23 π.Χ.

Οι πρώτες έξι (6) ωδές (καθιερώθηκε να ονομάζονται "ρωμαϊκές ωδές") αναφέρονται σε έξι (6) αρετές (λιτότητα, ανδρεία, δικαιοσύνη, φρόνηση, τιμή, ευσέβεια), που πρέπει κατά τον Οράτιο να κοσμούν κάθε Ρωμαίο πολίτη. Στο γράψιμό τους οδήγησαν η διαφθορά, μια έκλυση των ηθών και μια γενική χαλάρωση των αξιών, απότοκος των εμφύλιων πολέμων που είχαν σαρώσει τη Ρώμη για έναν ολόκληρο αιώνα (1ος αι. π.Χ.). Σ' αυτές τις ωδές, που τις αφιερώνει στους νεότερους, ο Οράτιος αντιπαραθέτει το σήμερα με το χθες, κάνει λόγο για την απομάκρυνση από τον πόθο για πλουτισμό, την ανάγκη της καταπολέμησης της χλιδής, την ανάκτηση των στρατιωτικών αρετών, τη φροντίδα για την προστασία του πατριωτισμού, για την επαναφορά της λατρείας και την αποκατάσταση της αγνότητας ανδρών και γυναικών. Οι υπόλοιπες είκοσι τέσσερις (24) ωδές διακρίνονται για την ποικιλία του περιεχομένου τους.

Το τέταρτο βιβλίο (15 ωδές), που γράφτηκε για να εγκωμιάσει το έργο του Αυγούστου και των θετών γιων του, δημοσιεύτηκε γύρω στο 13 ή 14 π.Χ. και θεωρείται ο τελευταίος σταθμός της ποιητικής του σταδιοδρομίας, αφού λίγο αργότερα (27 Νοεμβρίου του 8 π.Χ.) πεθαίνει.

Απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές της Φιλοσοφικής, σε συναδέλφους που διδάσκουν τον Οράτιο, αλλά και σε αναγνώστες που θέλουν να γνωρίσουν ένα από τα πιο σημαντικά έργα, όχι μόνο της ρωμαϊκής, αλλά και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας