*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Κλωστή και το Βελόνι


Συγγραφή: ·Μάρθα Μαυροειδή
Έκδοση: Δεκέμβριος 2019 από "fagottobooks"
Σελ.:100 Δερματόδετο, ISBN: 979-0-801151-86-5


Θέμα: "Μουσική"

Μουσική για φωνητικό σύνολο
Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει τις παρτιτούρες από τις 14 συνθέσεις που περιέχονται στον δίσκο “Η Κλωστή και το Βελόνι”.

14 πρωτότυπες και παραδοσιακές συνθέσεις από την Ελλάδα (Κρήτη, Σκύρος, Αργολίδα, Θράκη) και τα Βαλκάνια (Αν. Ρωμυλία, Ρουμανία)

Οι παρτιτούρες είναι γραμμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να διαβάζονται εύκολα, και ταυτόχρονα να περιγράφουν όσο πιο πιστά μπορούν αυτό που συμβαίνει στην ηχογράφηση. Γράφοντας μια παρτιτούρα, συνειδητά ή ασυνείδητα παίρνει κανείς αποφάσεις για το ποιά στοιχεία είναι σημαντικά και πρέπει να αποτυπωθούν στο χαρτί, και ποιά μπορούν να αλλάξουν από τον κάθε εκτελεστή χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του κομματιού.

Είναι αδύνατον μια παρτιτούρα να περιγράψει με ακρίβεια την πραγματικότητα της μουσικής, ένα σχέδιο να περικλείσει μέσα του την θαυμαστή πράξη του τραγουδιού. Είναι επίσης αδύνατον να πεις δύο φορές με τον ίδιο τρόπο ένα τραγούδι. Οι νότες πάνω στο χαρτί είναι βοηθήματα της μνήμης, σημεία από τα οποία μπορεί να κρατηθεί κανείς προσωρινά, την ώρα που στροβιλίζεται μέσα στη χαρά της μουσικής

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας