*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εθνικιστές και πατριώτες


Συγγραφή: ·Viroli Maurizio
Μετάφραση: · Δημήτρης Αρβανιτάκης
Έκδοση: Ιανουάριος 2021 από "ΜΙΕΤ"
Σελ.:142 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-250-775-9


Θέμα: "Εθνικισμός" "Γενικά βιβλία"

Η αγάπη για την πατρίδα μάλλον παραγκωνίστηκε παρά διαστρεβλώθηκε από τον λεγόμενο εθνικισμό, ο οποίος κατηγορούσε τους αντιπάλους του ότι είναι όχι "εχθροί της πατρίδας" αλλά εχθροί του έθνους. Πάντως, μια κάποια σύγχυση παρέμεινε ανάμεσα στις δύο διαφορετικές έννοιες και στα δύο διαφορετικά αισθήματα, έτσι ώστε η όλο και αυξανόμενη αποστροφή ενάντια στον εθνικισμό έφερε μαζί της ένα είδος δισταγμού και άρνησης να μιλήσουμε για την "πατρίδα" και για την "αγάπη στην πατρίδα". Όμως, πρέπει να ξαναμιλήσουμε γι' αυτά τα πράγματα και η φιλοπατρία πρέπει να ξαναγίνει σεβαστή, ακριβώς εναντίον του κυνικού και βλακώδους εθνικισμού, γιατί αυτή δεν συνδέεται με τον εθνικισμό, αλλά με το αντίθετό του. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ανάμεσα στη φιλοπατρία και τον εθνικισμό υπάρχει η ίδια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην ευγενή αγάπη για ένα ανθρώπινο πλάσμα και τη ζωώδη λαγνεία, τη νοσηρή φιληδονία ή το εγωιστικό καπρίτσιο.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας