*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Χρονολογώντας το Παρελθόν

Εφαρμογές των τεχνικών φωταύγειας στον πολιτισμό και στο περιβάλλλον


Συγγραφή: · Νικόλαος Ζαχαριάς
Έκδοση: Ιανουάριος 2021 από "Gutenberg"
Σελ.:189 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-01-2200-8


Θέμα: "Αρχαιολογία" "Γενικά βιβλία"

Η χρονολόγηση των υλικών καταλοίπων του παρελθόντος αποτελεί μια γοητευτική και τεχνολογικά σύγχρονη θεματική σε πολλά εργαστήρια διεθνώς. Στο παρόν βιβλίο παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της εφαρμογής της τεχνικής της φωταύγειας για τη χρονολόγηση εμβληματικών μνημείων, αρχαιολογικών αντικειμένων και έργων τέχνης της ανθρωπότητας, που καλύπτουν ένα χρονικό εύρος 100.000 χρόνων από σήμερα. Τα σχετικά εργαστήρια εμπίπτουν στη θεματική της Αρχαιομετρίας, η οποία, ερευνητικά, είναι εξαιρετικά δραστήρια όχι μόνο διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα. Μέσω της φωταύγειας χρονολογούνται τα κεραμικά, τα κονιάματα και τα ιζήματα όλων των τύπων, παρέχοντας την απόλυτη ηλικία κατασκευής ή χρήσης τους. Παράλληλα η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται στους ελέγχους αυθεντικότητας σε περιπτώσεις αμφισβητούμενης γνησιότητας ή σε μελέτες που απουσιάζουν τα τυπολογικά ή μορφολογικά χαρακτηριστικά. Στις άλλες εφαρμογές της συγκαταλέγονται οι μετρήσεις των δόσεων ραδιενέργειας από πυρηνικά ατυχήματα ή σε διαστημικές αποστολές. Στις προοπτικές της φωταύγειας, το βιβλίο αναφέρει την πρόβλεψη της εφαρμογής της σε κάθε περιβαλλοντικό, αρχαιολογικό και μουσειολογικό πρόγραμμα στη νέα δεκαετία.

(2011) Αρχαιο-υλικά, Εκδόσεις Παπαζήση

(2008) Φωταύγεια, Time Heritage

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας