*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λεμονόφυλλα


Συγγραφή: · Αθηνά Δασκαλάκη
Έκδοση: Απρίλιος 2021 από "Γραφομηχανή"
Σελ.:61 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-84394-8-1


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα "

Η αφηγήτρια των ιστοριών, στα είκοσι τρία μικρά πεζά της συλλογής, επιστρέφει στις ιστορίες που άκουγε για ξένους και φίλους, για ανθρώπους καθημερινούς, που πάλεψαν με τις συμφορές που τους έτυχαν και συμφιλιώθηκαν με τη θνητότητά τους. Θραυσματικές μνήμες ανθρώπων, ένα μωσαϊκό ατομικών ιστοριών που χάνονται στον χρόνο. Η λησμονημένη ιστορία των απλών ανθρώπων… αυτών που ίσως και να λέγαμε κάποτε μια καλημέρα και μια καληνύχτα.«Ο ΜΠΕΡΕΣ ΚΡΕΜΕΤΑΙ στη σιδερένια ξεχαρβαλωμένη κρεμάστρα. Τόσο φθαρμένη όσο και ο μπερές. Πολυφορεμένος και πολυκαιρισμένος. Κανείς δεν θυμάται πότε φορέθηκε για πρώτη φορά. Ούτε πότε πρόλαβε να ξεθωριάσουν η κρεμάστρα, οι τοίχοι, οι αναμνήσεις. Κάθε πρωί το ίδιο τελετουργικό. Στις οχτώ το πρωί ο μπερές εγκαταλείπει την κρεμάστρα. Η πόρτα ξεκλειδώνεται. Το σπίτι βυθίζεται στο σκοτάδι. Από κάποιο ραδιόφωνο ακούγεται μουσική˙ μαρτυρά ανθρώπινη παρουσία, αυτή που ξεγελά τους πιθανούς απρόσκλητους επισκέπτες της φαντασίας του...»
(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας