*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σιδερένια θέληση


Συγγραφή: · Nikolai Leskov
Μετάφραση: · Ελένη Μπακοπούλου
Έκδοση: Φεβρουάριος 2021 από "Ποταμός"
Σελ.:176 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 9789605451561


Θέμα: "Ρωσική πεζογραφία"

Σε αυτή τη διαχρονικά επίκαιρη νουβέλα, ο σπουδαίος, κλασικός πια, Ρώσος συγγραφέας Νικολάι Λεσκόφ (τον οποίο θαύμαζε ο Τολστόι, και προς τον οποίο αναγνώριζε μεγάλο λογοτεχνικό χρέος ο Τσέχοφ) καταπιάνεται με το ζήτημα της ιδιοσυγκρασιακής και πολιτισμικής σύγκρουσης Ανατολής και Δύσης. Η απίθανη οίηση και η σιδερένια θέληση του Γερμανού μηχανικού Ούγκο Πεκτοράλις συγκρούονται μετωπικά με τη γαϊδουρινή επιμονή και τη στενοκεφαλιά του Ρώσου εργάτη Σαφρόνιτς -με αφορμή τον εκσυγχρονισμό μιας μεγάλης αγροτικής επιχείρησης σε ένα ξεχασμένο χωριό της ρωσικής επαρχίας- με ολέθρια αποτελέσματα. Καθότι -όπως με περισσή σαρκαστική διάθεση υπογραμμίζει ο Λεσκόφ- η σιδερένια θέληση των Γερμανών δεν μπορεί να υπερνικήσει την αιώνια ρωσική ψυχή.
Η Σιδερένια θέληση προσδίδει νέα τροπή στο φιλοσοφικό διήγημα του Βολταίρου, καθώς πίσω από τον προφορικό και κωμικό τόνο του παραμυθιού αναδύεται η κριτική ματιά και το στοχαστικό βάρος ενός σύγχρονου διανοητή, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη του Τολστόι: "Ο Λεσκόφ είναι ένας συγγραφέας του μέλλοντος".

(2016) Ο λευκός αετός, Ροές

(2015) Ο Ζερβοχέρης, Γαβριηλίδης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας