*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Καθαρό σπίτι, καθαρό μυαλό

Οδηγός ενός βουδιστή μοναχού


Συγγραφή: · Matsumoto Suki
Μετάφραση: ·Ρηγούλα Γεωργιάδου
Έκδοση: Μάρτιος 2021 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:160 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-16-8982-1


Θέμα: "Συμβουλευτική" "Φιλοσοφία. Παραφυσικά φαινόμενα. Ψυχολογία"

«Είμαι βουδιστής μοναχός στον ναό Κομιότζι στο Καμιγιάτσο του Τόκιο αττό το 2003. Η μέρα ενός μοναχού ξεκινά με καθαριότητα. Σκουπίζουμε τους χώρους και τους κήπους του ναού και φροντίζουμε να αστράφτει η κύρια αίθουσά του. Σκουπίζουμε τη σκόνη για να απαλλαγούμε από τις κοσμικές επιθυμίες μας. Απομακρύνουμε καθετί βρόμικο για να μην είμαστε σε τίποτα προσκολλημένοι. Ο χρόνος που περνάμε καθαρίζοντας προσεκτικά κάθε γωνιά του ναού προσφέρει βαθιά ικανοποίηση. Ζούμε απλά και αφιερώνουμε χρόνο στην περισυλλογή και στην ενδοσκόπηση, βιώνοντας την κάθε στιγμή με επίγνωση. Αυτός ο τρόπος ζωής δεν αφορά μόνο τους μοναχούς. Στον σημερινό πολυάσχολο κόσμο τον χρειάζονται όλοι».
Δες το σπίτι σου σαν μια αλληγορία του σώματός σου και κράτησέ το καθαρό σε καθημερινή βάση.
Στο "Καθαρό σπίτι, καθαρό μυαλό", το μεγάλο ιαπωνικό μπεστ σέλερ, ο Σουκέι Ματσουμότο παρουσιάζει τις παραδοσιακές τεχνικές καθαριότητας των μοναχών Ζεν, που θα μας βοηθήσουν να καθαρίσουμε όχι μόνο το σπίτι μας, αλλά και την ψυχή μας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας