*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Χριστιανισμός - Μαρξισμός

Βίοι παράλληλοι


Συγγραφή: · Γιώργος Τ. Ρούσης
Έκδοση: Απρίλιος 2021 από "Εκδόσεις Γκοβόστη"
Σελ.:320 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-606-166-0


Θέμα: "Ανθρωπισμός" "Γενικά βιβλία" "Φυσικές και θετικές επιστήμες - Γενικά έργα"

"Γνώση τη λεν κι αυτή! Ποιος θα τολμήσει / το πράγμα να το πει με το όνομά του; Οι λίγοι που γνώρισαν κάτι τι απ' αυτά, / που ήταν μωροί και την καρδιά τους δε φίμωσαν, / μα σκέψη κι αίσθημα στον όχλο φανέρωσαν, / πέθαναν πάντα στο σταυρό και στη φωτιά", λέει ο Φάουστ του Γκαίτε.
Ένας από αυτούς ήταν και ο Χριστός. Γνήσιος επαναστάτης που θυσιάστηκε στον αγώνα των φτωχών ενάντια στην εξουσία των πολιτικά και οικονομικά κυρίαρχων.
Αυτόν τον δρόμο και αυτό το όραμα ενός καλύτερου κόσμου στην πράξη και όχι στο επέκεινα πρεσβεύει και ο Μαρξισμός, ο οποίος το τεκμηρίωσε επιστημονικά στη βάση των αντιθέσεων της κυρίαρχης τάξης πραγμάτων.
Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μια μηχανιστική, ντετερμινιστή ριζοσπαστική αλλαγή δίχως την παρέμβαση του υποκειμενικού παράγοντα.
Και η επαναστατική συνείδηση αυτού του παράγοντα, πέρα από το Είναι του, καθορίζεται σε διαλεκτική σχέση με αυτό, σε μεγάλο βαθμό και από την πίστη και την οντολογική ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Αυτήν την πίστη μπορεί να εμφυσήσει ο πρώιμος επαναστατικός χριστιανισμός. Όμως, στην πορεία του εκτράπηκε από αυτό το επαναστατικό του όραμα και οι επίσημοι φορείς του, όπως άλλωστε και τα περισσότερα κομμουνιστικά κόμματα, μετατράπηκαν σε ιεραρχικούς, γραφειοκρατικούς μηχανισμούς στήριξης των κρατικών εξουσιών.
Είναι μέσα από τα συντρίμμια αυτής της παράλληλης αρνητικής, από ένα σημείο και μετά, πορείας που χριστιανοί και κομμουνιστές καλούνται να αναζητήσουν και να εφαρμόσουν το κοινό, αρχικό επαναστατικό τους όραμα.

(2014) Μετάβαση, Τόπος

(2012) Από την κρίση στην επανάσταση, Εκδόσεις Γκοβόστη

(2012) Ποδόσφαιρο και πολιτισμός, Εκδόσεις Γκοβόστη

(2011) Μαρξ - Μπακούνιν, Εκδόσεις Γκοβόστη

(2010) Για το εβραϊκό ζήτημα, Εκδόσεις Γκοβόστη

(2010) Οπαδική βία και άλλες πτυχές της βίας στον αθλητισμό, Νόβολι

(2008) Ο Μαρξ γεννήθηκε νωρίς, Εκδόσεις Γκοβόστη

(2007) Ιμπεριαλισμός: αντιθέσεις και αντιστάσεις, ΚΨΜ

(2005) Σύγχρονη επαναστατική διανόηση, Εκδόσεις Γκοβόστη

(2001) Out, Εκδόσεις Γκοβόστη

(1999) Αρχαία δημοκρατία για πάντα νέα, Εκδόσεις Γκοβόστη

(1997) Δομή του λόγου, Τυπωθήτω

(1988) Σοσιαλισμός και περεστρόικα, Σύγχρονη Εποχή

(1985) Συμμετοχή των εργαζομένων, Σύγχρονη Εποχή

(1984) Εισαγωγή στη θεωρία της δημόσιας διοίκησης, Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός

() Το κράτος, Εκδόσεις Γκοβόστη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας